Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Kasım '15

     
    Kategori
    Bebek - Çocuk
     

    Bebeklerde Pişik Tedavisi

    Bebeklerde Pişik Tedavisi
     

    Bebeklerde Pişik


    Bebeğimiz olduğu andan itibaren bizler için çok değerli bu varlıkları korumak için her şeyi yapmaya çalışırız, ancak ciltleri o kadar hassastır ki bazen zorlu bir sürece dönüşen pişikleri önlemekte zorluk çekebiliriz.Bebeklerde pişik olmasının en önemli nedeni aslıdna bez bölgesinin ıslak kalması yada bezlerin uzun sürede değiştirilmesinden kaynaklanmaktadır. Bebeğin bezi kısa sürelerde bile değiştirilse yarım saat içerisinde bile pişik olma ihtimali olduğu da olmaktadır. Sıcak Havalarda bazen pişikleri tetikler.
     
    Pişikleri önlemek için neler yapabiliriz :
     
    1- Genelde cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturulmasını önerilir
     
    2- Bebeğin poposunda kalın bir koruyucu tabaka oluşturabilmek için hipalerjenik olduğuna inandığınız pişik kremlerini kullanabilirsiniz.Bebeğin bezi her çıkarıldığında ince bir tabaka halinde bu kremleri sürebilirsiniz. ( Pişik kremlerinin PH değerinin5.5 seviyesinde olması önemlidir)
     
    3-Bebeğin poposunu olabildiğince ıslak bırakmamaya ve kuru tutmaya özen göstermeliyiz bu yüzden sıklıkla bebeğin bezi değiştirilmelidir.Günde en az 6-7 kere bebeğinizin bezini değiştirin
     
    4- Bebeğin poposunun hava alması da önemlidir, bu yüzden bez seçimine dikkat etmeniz gerekmektedir. Bebeğinizin bezinin idrarı emmesi ve poposuna ıslaklık bırakmamasına dikkat etmeli ve ona göre bir bez seçmelisiniz.
     
    5- Bebeğinizin poposunuz elinizden geldiğince ıslak mendillerle değil pamuk ve ılık su ile yapmaya çalışın ve iyice kurulayın asla ıslak bırakmayın, yeni doğan döneminde bunu mutlaka uygulayın. Islak mendil kullanımına geçeceğiniz zaman ise mutlaka alkolsuz olanları tercih edin.
     
    6- Bebeğinizin poposuna pişik önleyici krem yada zeytinyağı sürüp bakımını yapmayı ihmal etmeyin
     
    7- Bebeğiniz kaka yaptığında hemen altını değiştirmeye özen gösterin çünkü kaka çişe göre daha çok pişik yapabilir
     
     
    Sevgiler Anneler
     
    Toplam blog
    : 1
    : 79
    Kayıt tarihi
    : 11.11.15
     
     

    Burak Kaan'ın Annesi Ben Ayse, Öncelikle annelik bilgi birikimimi ve tecrübelerimi sizlerle buluş..