Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Temmuz '11

 
Kategori
Deneme
 

Beceriksizlerin çenesi çok düşük olur.

Beceriksizlerin çenesi çok düşük olur.  

Hayat tecrübelerimle sabittir ki güzel okuyucum; beceriksizlerin çenesi çok düşük olur.  

- Ayakları iş yapmayan futbolcu, önce hakeme, sonra rakibe, daha da kötüsü, hızını alamayıp onlardan, kendi takım arkadaşlarıyla da dalaşır.  

- İşyerinizde en çok bağıran, çağıran, işinden çok, şirket içi kavgalarıyla anılan kişi, kimse? emin olun ki şirketin en beceriksizi de o kişidir.  

- Aile içinde en kavgacı kardeş, arkadaş çevrenizin en mızmız, en sorunlu adamı, bilin ki arkadaşlarınız içinde çenesi en çok çalışandır.  

- Musluğunuzu tamir eden usta, arabanıza bakım yapan oto tamircisi, fabrikanıza hammadde temin eden tedarikçi, ya da çat kapı geldiği evinizin kapısında, size dil döken tencere tava satıcısı... Her kimse işte!... İşini yaparken eğer, çok konuşan çenesizin biriyse, o kimse, ya becerisi eksiktir; ya da kendine güveni...  

İçinde bulunmaktan büyük keyif aldığım, keyif aldığımız Milliyet Bloğa da şöyle bir kafanızı kaldırıp bakın lütfen; sakin, dinlenmiş kafanızın salim olduğu bir anınızda...  

Ortalığa ha bire laf yetiştiren, yazı yazarak, fikir, proje önermek yerine, elindeki iğneyi de, çuvaldızı da, başkalarına batıran, sesi en çok çıkan, en çok bağırıp, çağıran, en negatif adama şöyle bir bakın... Hiç şaşırmanıza gerek yok. Çünkü en çok konuşan o şahsiyetin de bloğumuzun en beceriksiz, en üretme kısırı, en kendini tekrarlayan kişisi olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz!  

Yani diyeceğim, sözün özü, kendine güvenen adam, sadece işine, yaşadığı ana, hayatına odaklanan adamdır. Kendine güvensiz, hem çenesiz, hem beceriksiz olansa, kendi boyuna posuna, haddine, hududuna bakmadan, sağa, sola ha bire laf yetiştirendir.  

Eeeee! Ne demiştik biz? Beceriksizlerin çenesi çok düşük olur. Di mi anacım!  

 
Toplam blog
: 1349
: 1777
Kayıt tarihi
: 30.01.11
 
 

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler veTanıtım, A.Ö.F. Adalet Yüksek Meslek ..