Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Şubat '20

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Bedava Yaşam

Cem Karaca bir şarkısında;Bedava yaşıyoruz dostlar bedava..Hava bedava bulut bedavaDere tepe bedava yaağmur çamur  bbedavaBedava yaşıyoruz dostlar bedavaOtomobillerin dışı

Sinemaların kapısı

Camekanlar onlar bedava

Peynir ekmek değil ama

Acı su bedava

Kelle fiyatına hürriyet

Esirlik bedava

Bedava yaşıyoruz dostlar bedava..

***

Geçtiğimiz aylarda yeni düzenlemeye göre ´konaklaama vergisi´ adı altında otel işletmelerinden vergi alınmaya başlandı, tabi vergiyi konaklayan kişiden tahsil edilmek  üzere.

Oykudan bile vergi alınan ülkede yaşamaya başlamışken dün yeni bir vergi çıkarma taslağı üzerinde çalışma başlatıldığını öğrendik,

Adı, ´Yol ve Trafik Payı´..

Motorlu taşıtlar üzerinden alınması düşünülen tasarı hayata geçirildiğinde doğal olarak vatandaşa yansıyacak ve yolcu ücretlerine zam yapılması kaçınılmaz olacak gibi gözüküyor.

Artık hiç bir şeyin bedava olmadığı ülkede ne dere tepe, ne su ne hava, ne de çamur bedava olmayacaktır artık. Şoför düz asvalt, çamurlu yol dinlemeyecektir ücretini alacaktır yolcusundan.

Aslında ucuz ülkede hatta ucuz dünyada yaşamaya başladık hepimiz..

İnsan ilişkilerimiz ucuzladı ucuzlatıldı vahşi kapitalizm eliyle. Ucuzlatan da bizleriz kapitalizmi doğru algılayamadığımızdan dolayı.

Kapitalizmin vahşi tarafının esiri olmama gücünü kendinde gördüğünde iş tamamdır, aksi halde sizi ben bile kurtaramam azizim.

Vahşi tarafına güç koyman ve engellemen için herşeyden önce şark kurnazlığını sonlandırman gerekir, doğru insan olmayı ilke edinmelisin, yalan hiç konuşmamalısın, bir de burnun kadar konuşan oldunmu yavaş yavaş kemale geliyorsun demektir.

Demem şu ki metanın esiri olmaktan çıkacaksın. İşte o zaman sevgiye saygıya dayaalı ortamlar geliştirir doğru insanlar bulursun.

İnsan ne isterrse onu bulmaz mı?

 

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..