Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Kasım '13

 
Kategori
Güncel
 

Bedelli askerlik ile duygu sömürüsü

Bedelli askerlik ile duygu sömürüsü
 

Bedelli Askerlik


Ortalama ayda bir kez bedelli askerlik ile ilgili haberler gündeme geliyor. Her seferinde biri ortaya atıyor, ertesi gün de ya TSK’dan ya savunma bakanından hayır olmayacak haberleri geliyor. Yazık değilmi insanlara… Bu haberi ciddiye alıp gazete başlığını gören gazete alıyor, TV haberlerinin başına çakılıp bu haberi detaylı öğrenmek istiyor, kendisi için umutlanan bir çok genç gece mutluluktan uyuyamıyor. Ama bu mutluluk ortama birgün sürüyor.

Yine bu hafta AKP Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’un bu konudaki teklifi, haberlerde oldu, yada oluyor gibi veriliyor. Teklif, 25 yaş ve üzerini kapsadığı için 400.000 potansiyel gencin bu yasadan faydalanacağı konuşuluyor. Üstelik 15.000 TL gibi ödemesi birçok insan için kolay bir rakam. Ayrıca kredili hesapta yapmış ayda 707 lira diyor. Düşünsenize bazılarının ekonomik durumu iyi, işini kurmuş, bazıları evli, askerlik ile ilgili kafası hep meşgul; bu insanlar sevinçten uçuyor. Ertesi gün Milli Savunma bakanı çıkıyor “Bedelli askerlik gündemimizde yok” diyor.

Gündem değiştirmek bir çok konuda olur ama, insanların duygularıyla oynayarak gündem yaratmak ve değiştirmek doğru değil. Yazık değilmi insanlara… ikinizde aynı partinin, aynı hükümetin mensuplarısınız. Şimdi ne oldu Numan Kurtulmuş iyi adam, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz kötü adam…

Kurtulmuş’un teklifi gayet güzel, ama akşam düşündüğünü sabah kendi içinizde görüşmeden halka açıklarsanız, insanlar ciddiye alır. 

 
Toplam blog
: 61
: 1072
Kayıt tarihi
: 08.02.13
 
 

Cengiz Ülkü 1966 yılı Manisa-Salihli doğumluyum. İlk, Orta ve Liseyi Salihli’de... Üniversite..