Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Aralık '11

 
Kategori
Güncel
 

Bedelli askerlik ile Öcalan'ın önü mü açıldı?

Bedelli askerlik ile Öcalan'ın önü mü açıldı?
 

Bedelli askerlik yasası meclisten geçti. Geçerken 1981 doğumluların yanına 1982 doğumlular da eklendi. Yasaya göre; parayı bastıran hiç askerliğe gitmeyecek!

Yani yurtdışında, dağda, ovada, hapiste olsan bile bu haktan yararlanabileceksin!

Bildiğiniz gibi anayasa, milletvekilliği için askerlik yapmış olma şartı getiriyor.

Bedelli askerlikle bu şartı aşabilen Terörist Başı Abdullah Öcalan, ileride cezaevinden çıkarsa ‘Memnu haklarını alıp’ milletvekili adayı bile olabilir mi?

Leyla Zana’yı hatırlarsak, yasa dışı örgüt üyeliğinden 15 yıla mahkûm olmuş cezasını çektikten sonra, memnu haklarını alarak vekil seçilmişti.
 
Bedelli askerlik yasasından kaçak durumda olanların yanı sıra, herhangi bir suçtan dolayı cezaevinde bulunan ya da mahkûm olanlar da yararlanabilecek. Yasa, ‘Her ne sebeple olursa olsun bugüne kadar askerliklerini yapmayan 30 ve daha yukarı yaştakileri’ kapsıyor.

Bu durumda yasadan halen İmralı’da bulunan Abdullah Öcalan da yararlanabilecek. Anayasa ve seçim kanununda ‘Milletvekili olabilmek için askerlik hizmetini yapmış olma’ şartı bulunuyor. Askerlik şartını bu şekilde aşabilecek olan Abdullah Öcalan ve birçok kaçak Hizbullahçı, ileride bir afla cezaevinden çıkarsa veya yurda dönerse yasalardaki ‘Memnu hakların iadesinden’ yararlanırsa, milletvekili adayı bile olabilecekler.

Anayasa’nın 57. maddesi ‘Askerliğini yapmamış olanlar ile bir yıl veya daha fazla hapis cezasına hüküm giyenlerin, affa uğramış olsalar bile milletvekili seçilemeyeceğini’ öngörüyor. Ancak yeni TCK’da ‘Süresiz hak mahrumiyeti’ kaldırılıp, memnu hakların iadesini öngörüyor.

Görünen o ki; bedelli askerlik yasası, asker kaçaklarının yanı sıra, birçok nedenden dolayı ülkeye giremeyen, dışarı çıkamayan, bu zamana kadar ülkenin altını oyanlara yeni bir fırsat yaratıyor.

Bu yasa terör örgütü mensuplarına da askerliğini yapmış sayılmanın yolunu açıyor. PKK’lı, Hizbullahçı veya diğer terör örgütlerinden askerlik yapmadığı için vatandaşlıktan çıkarılanların ya da cezaevlerinde yatan teröristlerin bu sebeple siyaset dâhil birçok kamu görevine seçilebilmelerinin, hatta atanabilmelerinin önü açılıyor.

Bu yasa ile parayı verip tezkere alan ve hâlen dağda ve cezaevinde olup yargılaması devam eden teröristler milletvekili seçilip, temsil ettikleri halka hizmet edebilecekler!

Şöyle hafızamı bir yoklayınca ilk aklıma gelenler; Şemdin Sakık, Osman Öcalan, Murat Karayılan, Duran Kalkan, Cemil Bayık ve diğer terör elebaşları bu yasadan yararlanacak.

Bildiğiniz gibi bu yasa herkesi kapsamına alıyor.

Böylece çeşitli terör örgütlerinin yolu temizleniyor.

 
Toplam blog
: 3842
: 3093
Kayıt tarihi
: 23.03.08
 
 

Antalya'da 1956 yılında doğdum. Emekliyim, Üniversite mezunuyum. Evliyim, bir oğlum var Mimar. Gü..