Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Beden Dili ve Hayvan Davranışları

 
         Neden üzülünce yüzümüzü asarız? Şempanzeler neden birbirini temizler? Köpekler neden kuyruklarını sallar? Hayvanlar neden yavrularını yalar? Kızınca neden kaşlarımızı çatarız? 
Beden dili alanında yapılan araştırmaların bir kısmı, hayvan davranışı çalışmaları almaktadır. Bilinen ilk çalışma modelleri Charles Darwin tarafından yapılmıştır.  Araştırmacılar, belirli koşullar altında türlerin içgüdüsel veya doğal davranışlarını inceleyerek alanı genişletmiştir.
Birçok sözel olmayan sinyal, içgüdüsel olma eğilimindedir. Bu nedenle bazı uyaranlarla karşı karşıya kaldığımızda biz ve hayvanlar âleminin diğer yakın üyeleri, belli benzer şekillerde davranırız. İçgüdüsel ipuçları okuyabilmek, davranışsal iklimi, bilişi ve hatta kişi psikolojisini anlamamızı da sağlayabilir.
Tüm primatlar yüz ifadeleri üzerinden birbirleri ile iletişim kurabilir. İnsanlar ve maymunlar yüz jestlerini iletişim niyetinde de kullanır. Fakat tüm canlılarda kendine özgü bir beden dili vardır.
Solmakta olan bir çiçek bile hasta olduğunu ya da susadığını belli eder. 
Bir şempanze elini açık bir şekilde uzattığında, örnek olarak, yalvarıyor şeklinde jestler yapmaktadır. Bu davranış aynı zamanda bir kavga, yiyecek ya da yardım talebi de olabilir.
Siz hiç kızdığınızda ya da canınız bir şeye sıkıldığında volta atmadınız mı? 
Volta: Sürekli aşağı yukarı gidip gelme, yürüme,
Aynı hareketi maymunlarda da görebilirsiniz.
Oyun oynamak isteyen köpek doğal olarak mutludur. Kendini rahat hisseder. Ağızı açıktır ve mutlu bir ifade ile gözlerinizin içine bakar.
Dikkatli ve heyecan içinde olan köpek bir bakıma av köpeğinin ferma duruşunu yapar şekildedir. Kulaklarını tam olarak dik tutar ve sesin geldiği yöne çevirerek kaynağı bulmaya çalışır.
Köpek korktuğunda kuyruğunu bacakları arasına alır ve köpek kulaklarını tamamen geriye yatırır.
Kendini diğer bir üyeden üstün gören köpek. Kendine güven içinde diğer üyeye yaklaşır. Vücudunu olabildiği kadar yüksek tutar. 
Beden dili jestleri, insan dilinin başlangıç noktası olabilir. Beden dili, kolayca bir kişinin duygusal durumu hakkında ipuçları verebilir. Bu nedenle, dilsel iletişim jest ve beden dili  kullanımından başlamış olabilir. Sağlıcakla kalın
 
 
Toplam blog
: 13
: 221
Kayıt tarihi
: 31.07.17
 
 

Kurumlara ve bireylere kendini geliştirme sürecinde eğitim ve danışmanlık hizmeti veriyoruz. Aldı..