Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '18

 
Kategori
Genel Sağlık
 

Bedensel Detoks Yetmez; Zihinsel Ve Ruhsal Detoksla Tamamlanmalı! Nasıl mı?

Bedensel Detoks Yetmez; Zihinsel Ve Ruhsal Detoksla Tamamlanmalı! Nasıl mı?
 

4 Öfke Kolik Arkadaş Sohbette!

Konu: Bütünsel Detoks nedir, ne değildir?

Kemal:Akıllı Öfke Kazansın “A.Ö.K” odaklı çözümler arıyoruz.

A.Ö.K.K.1: Sağlık ve Mutluluk iş yerlerimizde Başlar. Evlerimizde Devam Eder! Öfke Koliklere Yer yok!

Bu yazıda yer alan görüşler yazı sonunda belirtilen kaynaklardan derlenmiştir. Sadece okurları bilgilendirmek amaçlıdır. Bütünsel Detoks kararı almadan önce konusunda uluslararası geçerli uzmanlık sertifikası olan bir tıp doktoru olduğundan emin olunuz.

Serdar: Mutlaka sağlık bakanlığı onaylı tam teşekküllü bir hastane ve sağlık merkezinde Bütünsel Detoks karar veriniz. En ucuzunu ve ya pahalısını değil, en güvenilir olanı seçiniz. Mümkünse aynı operasyonu geçirmiş kişilerin tavsiyelerini alınız. Operasyon sonrası Epikriz raporu alarak ömür boyu saklamanızı öneriyorum.

A.Ö.K.K.2:Lütfen Kalp Kırmayalım. Öncelikle Kendi Kalbimizi! Yalanlara Yer Yok!

 

Can:Bedensel Detoks çılgınlığı tüm dünyada devam ediyor. Sunduğu pek çok ürün ve zorlu diyet programları bizlere uzun ve sağlıklı bir yaşam vaat ediyor.  Bizlere vücudumuzdaki toksinleri atmanın garantisi veriliyor. Peki, bu ne kadar yeterli?

Caner:“Stres, modern hayatın en büyük sorunu! Stresin vücudumuza pek çok yan etkisi var. Bu yanetkilerden vücudumuzu korumak için iyi beslenmemiz gerekiyor; fakat bedensel detoks diyeti ve ürünleri buna çözüm değil” diyor ünlü toksikolog Prof. Alan Boobis. 

A.Ö.K.K.3:Şimdiyi yaşayınız! Keşke, Asla, Her Zaman, Mutlaka Demeye son veriniz!


Kemal: Ünlü toksikoloğun açıklamalarına kulak verelim:
“Dış yollarla toksinlerden arınmaya gerek olmayabilir! Karaciğer, böbrekler ve bağırsak yolu zaten bu görevi görüyor.

Serdar: Bu üç organ her gün, çevreden gelen ya da doğal kimyasal işlemler yoluyla vücudumuzda bulunan toksinleri parçalayarak dışarı atıyorlar. Ayrıca derimiz, vücudumuza giren zararlı maddelerden bizi yeterince koruyor.

A.Ö.K.K.4:Güç/Tüketim Sarhoşluğundan ayılalım. 6 S Uygulayalım.      



Kemal: Birkaç yıl önce BBC’de yapılan bir programda, bir grup kadını bir haftalığına Detoks diyetine sokulur. Yapılan deneyler sonucunda diyetten önce ve diyetten sonraki kan ve idrar verilerinde hiçbir değişiklik olmamış! (1)

A.Ö.K.K.5:Öfkeye Karşı Sünger Olmayalım. Teflon Olalım.  Günde 10.000 karar hedefimiz Olsun.


Can: İnanın, sağlıklı olmak bu kadar zor değil. Dengeli Beslenin, Bol Bol Su İçin, Uykunuzu Alın İçki İçmeyin, Sigarayı Bırakın, En Önemlisi Bedensel Detoks yanında ama ve Zihinsel Detoks yapın! Ben buna bütünsel detoks diyorum.

Amacınız yalnızca bedensel toksinlerden arınmak olursa, Detoks stratejileriniz daha baştan eksik kalır. Bu nedenle, Detoks çabanızı inanç dünyanızı zenginleştirmeyle destekleyin.  Manevi yanınızı güçlendirin, huzur ve mutluluğa odaklanın, zihninizi güçlendirmek için uğraşlar bulun, bulmaca değil ama su doku çözün. (2)

A.Ö.K.K.6:Güler Yüz. Güzel Duruş. Güzel Söz. Güzel Enerji göndermek bedavadır!

 

Serdar:Bir de hapçı, şurupçu, otçular internetten mantar gibi her taşın altından fırlıyorlar. Bunlar, kendilerince detoks formülasyonları bulmuşlar. Bin bir çeşit hapları, şurupları, otları 'toksin atıcı, detoks yapıcı' diye pazarlayarak cüzdanlarınızı boşaltmak için bin bir takla atıyorlar.

 A.Ö.K.K.7: Sağlıklı yaşayalım: Probiyotik Beslenelim. Bol Kahkaha atalım. 10.000 adım yürüyelim. Alaturka tuvalet kullanalım. Dijital  detoks uygulayalım. Şükredelim ve Dua edelim!

 

Can:   Ara sıra ruhsal, zihinsel, bedensel olarak kendimizi bakıma almak elbet önemli. Sadece bunun için, ek bir ürün kullanmanıza, hap, şurup, ot-çöp içmenize ya da bir makineden yardım almanıza gerek olmayabilir!

Yapmamız gerekenler oldukça basit;

Doğal ve katkısız beslenmek,

Sebze-meyve ağırlıklı hormonsuz, antibiyotiksiz, zirai ilaçsız, tabii gıdalar yiyip içmek,

Ruhsal temizlenmeye, ruhsal güçlenmeye ağırlık vermek.

Zihinsel güçlenmemizi sağlayacak su doku benzeri uğraşlar bulmak yeterli olacaktır.

Doktorunuz verdiği detoks proğramını uygulamak

A.Ö.K.K.8: KAİZEN Uygulayalım! Korkularımızı Unutalım. Yaşam Değerlerimiz için yaşayalım!

Caner:Bunları yaparsak karaciğer, böbrekler ve bağırsaklarımızın yükünü hafifletmiş, onları güçlendirmiş oluruz.

Kemal:  sadece bedensel değil bütünsel  Detoks yaparsak;

Kanımızı ve dokularımızı temizleriz,

Vücudun dengesini onarırız.

Sağlığınızı korumak,

Hastalıkları önleriz

Mutlu oluruz

Huzurlu bir yaşam süreriz

Stresimizi kontrol ederiz

Akıllı öfkemizi devreye alırız.

Serdar:Yaşamımızı uzatmak için anahtar strateji budur, kişisel yaşam stilimizi, bedenimizin temel biyoritmini doğal düzenine böyle uydururuz.  Yemek alışkanlıklarımızı vücudumuzun detoks/retoks ritminin yapısına göre böyle düzenleriz.

A.Ö.K.K.9Birbirimizi Akıllıca Dinleyelim. Empati kuralım! Amaç kavga değildir. Öfkenin kök nedenini yakalayalım!

Can:Yani, Detoks sürecinde,  bedensel değil, ruhsal ve zihinsel arınma da önemlidir. Bu da parayla satın alınamaz. Amacınız yalnızca bedensel toksinlerden arınmak olursa, hiçbir cihaz ve içecek yetmeyebilir. Bu nedenle, Detoks çabanızda, zihinsel ve ruhsal kapasitenizi zenginleştirmeye odaklanmak iyidir..

Caner:Sosyetenin en güzel kadınlarından C. G sadece 38 yaşında pankreas kanserinden ölmesinin sebebi genetik ve stresli, üzüntülerin ağır bastığı bir yaşamı sürdürmek olabilir. (3) Bu beklenmedik ölümün tartışmaya açtığı bir konu var;  O da üzerinde pek çok araştırmanın çoktandır sürdüğü detoks ve lavman...

Kemal: Genç, ince ve güzel kalabilmek için pek çok zengin kişi gibi C. G de Detoks merkezlerine avuçla para döktüğü biliniyor.

A.Ö.K.K.10: Çözüm odaklı iletişim kurulur. Ret edilemeyecek bir teklif  yapılır. Sonuçta kazanan Akıllı öfkemiz olacaktır!

Caner:Uzmanlar bu noktada bir başka gerçeğe dikkat çekiyor: Sadece detoks yöntemi değil, kabızlığa çare olarak alınan laksatifler de son derece zararlı. Kabızlığa en iyi çözüm sıvı tüketimini arttırmak, özellikle de gün boyunca ılık su (süt veya çay da olabilir) içmek, çünkü bu bağırsakların çalışmasını en zararsız şekilde hızlandırıyor.

Kemal: Üstelik araştırmacılar bir gerçeği daha hatırlatıyor; insan vücudu zaten bu toksinlerden kurtulmak üzere dizayn edilmiştir ve fazla zorlamaya gerek yoktur!

Son söz: Arınmak için korku, saldırgan, korkak, aptal öfkenizi bırakın, akıllı öfkenizi devreye sokun.

 

Faydalanılan kaynaklar:

  1. http://www.radikal.com.tr/saglik/detoks-bir-yalan-mi-1193525/
  2. http://www.hurriyet.com.tr/cuzdan-degil-vicdan-detoksu-20342297
  3. http://www.posta.com.tr/sagligini-detokslama-aytul-farquharson-yazisi-54819
 
Toplam blog
: 92
: 440
Kayıt tarihi
: 10.10.11
 
 

Şükrü ÖZGÜR İ.T.Ü Metalürji mühendisliğinden mezun oldu. Kamu ve özel sektörde farklı pozisyonlar..