Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Mayıs '17

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Bedensel Engelliler Tiyatrosu yeni oyunlarını sergilediler

Bedensel Engelliler Tiyatrosu yeni oyunlarını sergilediler
 

Yaşar KARAKELLE grup desteğiyle, Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi (BESEM) oyuncuları tarafından sahneye konulan ‘BU İŞTE SAKATLIK VAR’ adlı oyun, 03.05 2017.Profilo avm sahne 1 de seyirciyle buluştu. 

Engellilerin istihdamı ve yaşam standartları ile sosyal olanaklarının geliştirilmesi amacıyla çeşitli projeleri destekleyen Yaşar KARAKELLE’nin desteklediği ‘BU İŞTE SAKATLIK VAR’ adlı tiyatro oyunu BESEM oyuncuları tarafından sahnelendi. 03.05.2017 Çarşamba günü 16:30’da Profilo avm sahne 1 de oynanan oyuna tiyatro severler yoğun ilgi gösterdi.

Bir şirketin engelli çalışan alımı yapılacağına dair gazeteye verdiği iş ilanı üzerine yaşananları konu alan ‘BU İŞTE SAKATLIK VAR’ oyununda, engellilerin günlük yaşamda ve iş yaşamında karşılaştıkları güçlükler ve vermek zorunda kaldıkları mücadele etkileyici bir dille aktarılıyor.

Oyunda rol alan BESEM Başkanı Cengiz Kızılkaya, BESEM’in ülke genelinde 27 oyuncusu bulunan resmi bir kurum olduğunu söyleyerek amaçlarının yardım toplamak değil tiyatro yapmak ve insanlara seslerini duyurmak olduğunu söyledi. Türkiye’nin bu amaçla kurulan ilk engelli oluşumu olduklarının altını çizen Kızılkaya, “‘BU İŞTE SAKATLIK VAR’ ile seyirciyle bir empati olanağı sunmayı hedefliyoruz. Bir tiyatro topluluğu olarak amacımız daha fazla insana ulaşabilmek ve sesimizi daha geniş kitlelere duyurabilmek. Bu nedenle belediyelerin ve özel kuruluşların desteğine ihtiyacımız var. Oyunu sahneye koymamıza önemli katkılar sağlayan Yaşar KARAKELLE GRUP yönetim Kurulu Başkanı Yaşar KARAKELLE ' ye teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yaşar KARAKELLE Medya ve Halkla İlişkiler Müdürü Atakan TAŞUR ise, Yaşar KARAKELLE sosyal sorumluluk yaklaşımı çerçevesinde gerek istihdam gerekse sosyal projeler kapsamında engellilerle birlikte çalıştıklarını belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın işte ve sosyal yaşamda karşılaştıkları zorluklara ilişkin farkındalık yaratmayı hedefliyoruz. ‘BU İŞTE SAKATLIK VAR’ bu amaca çok iyi hizmet ettiğini düşündüğümüz ve 6 yıldır desteklediğimiz bir proje. BESEM oyuncuları, aslında gözümüzün önünde duran ancak çoğu zaman göremediğimiz engelli sorunlarını çok etkileyici bir kurgu ve performansla anlatıyorlar. Yaşar KARAKELLE Grup olarak, bu başarılı projenin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

 

Cengiz Kızılkaya - kurucu başkan

Mehmet Bozdoğan - yönetmen

Nihal Kamış - oyuncu

Selahattin Efe  -oyuncu

Sevim Yıldız Çeliker - oyuncu

Ercan Erdoğdu - oyuncu

Yalçın Dövenler  - oyuncu

Ahmet Aktaş  - oyuncu

 

Mifafir oyuncu Erdoğan ÖZERDEM ÜNLÜ SİNEMA TİYATRO DİZİ OYUNCUSU

 

DİĞER KATILAN ÜNLÜ PROTOKOL SİNEMA TİYATRO VE GAZETECİ MİSAFİRLER,

NESLİHAN  ACAR - SİNEMA DİZİ OYUNCUSU

ÜNSAL KIZILKAYA - SİNEMA DİZİ OYUNCUSU

MUHARREM ERDEMİR  - GAZETECİ VE DİZİ OYUNCUSU

TAYFUN SAV  - SİNEMA VE DİZİ OYUNCUSU

AHMET KAPLAN  - GAZETECİ

Bedensel engellilerin yaşam düzeylerini yükselterek, yardım ve bağış almadan üreterek, başarılar kazanarak yardım edilecek, acınacak insanlar değil; örnek gösterilecek ve alkışlanacak insanlar olduklarını topluma göstermek, ve bunun devamlılığını sağlamak.

ViZYONUMUZDUR

Toplumdan kendini soyutlayan içine kapanık engellileri bularak hayat sevgisini tiyatro ile aşılamak engellilerin yuva kurmalarında tam destek verip yardımcı olmak ortopedik engelliler olarak yaşamda karşılaştıkları problemleri tiyatro yoluyla yaşamayanlara ve görmeyenlere anlatmak MiSYONUMUZDUR

Bedensel Engelliler Sanat Eğitim Merkezi  (BESEM) 27 mart 1996 da dünya tiyatrolar gününde özürlüler sahne tiyatrosu olarak kuruldu amacımız problemlerimizi anlatabilmek ve sesimizi duyurabilmekti zamanla engelli istihdamına da dönüştü 2000 yılında ismimiz BESEM olarak değişti faaliyetlerimiz Türkiye genelinde devam etmektedir 

 

 
Toplam blog
: 598
: 166
Kayıt tarihi
: 28.02.16
 
 

1991 yılında Show Haber'de stajyer muhabir olarak başladım. Daha sonra, İlker Yasin yönetimindeki..