Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

28 Nisan '11

 
Kategori
Güncel
 

Bedri Baykam

Türkiye'nin sesi en fazla çıkan sanatçılarından biri olan Bedri Baykam, Akatlar Kültür Merkezi'nin otoparkında bıçaklandı. Gördünüz, hiç kimse yardımına koşmadı… Sadece halkımın kayıtsızlığı yüzünden, yaralı idi, belki orada hayatını kaybedecekti... Acılar içinde kıvranırken yardım istediği biri, arabasıyla son sürat olay yerinden uzaklaştı. O arabayı süren, kaçan adam var ya. !..
Sorsanız ona, en büyük Cumhuriyetçidir... Sorsanız laikliğin bir numaralı bekçisidir... En çağdaş, en medeni, en batılı odur. Etiler ve Levent'te oturuyordur.. Hepsi boş, boş… Bütün bu değerlere hayatı pahasına sahip çıkan, bunun için bedel ödeyen, beğenin beğenmeyin, bir mücadeleye yıllardır baş koymuş ve bundan vazgeçmeyen sanatçısına, sahip çıkmayı aklının ucundan bile geçirmedi... Onlarca araba, insan orada, bir yardıma koşan olmadı. Acı hem de ülkemin insanları için büyük ayıp... Çağdaşlık ölçüsü bina yapmak değil. İstediğiniz kadar kültür sanat merkezi dikebilirsiniz.. İstediğiniz kadar heykel yerleştirip, istediğiniz kadar etkinlik düzenleyebilirsiniz.
Ama bütün bunlar bir duyarlılık olarak insanına geçmiyorsa elden ne gelir ki?.. Ülkemizin geldiği nokta budur... Bir ülke içinde bence en kötü, acı olan da budur.. Bu kayıtsızlık aynı zamanda kendi ülkesine olan bitene duyarsızlıkla, bir arada oluşmuştur yıllar içinde. Yıllarca oy vermeyen, kendi ülkesi üzerinde düşünmeyen, endişelenmeyen, sokağa dökülmeyen, 'Aman bana ne' diyen bir laik duyarsızlıktır asıl problem.
Bedri Baykam'ı ve hepimizi asıl yaralayan da bu olsa gerek. Sen kalk yıllarca dil dök, insanları örgütlemeye çalış, birlik bütünlük mesajları ver, halkın için çalış… İlk zora düştüğünde, üstelik de kendi mahallende sana yardım edecek bir el bile çıkmasın. Sayın okurlar ; Söyleyin, değer mi?..
Bu insanlar için kendinizi feda etmeye değer mi?.. ozcanvural1933@hotmail.com
 

 
Toplam blog
: 453
: 1059
Kayıt tarihi
: 24.07.06
 
 

1933 Kayseri'de doğdum. Kayseri Lisesi Ankara Veteriner Fakültesi, İstanbul Üniversitesi Diş Heki..