Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Ağustos '17

 
Kategori
Kitap
 

Beğendiğiniz Kitaba Benzer Kitap Bulma Tavsiyeleri

Kitaplar konusunda birçok “en” vardır. En çok sevilen kitaplar, en çok okunan kitaplar, en çok yorumlanan kitaplar, en çok tavsiye edilen kitaplar… Sıralama daha uzar gider. Peki bir kitabı çok beğendiysek, onu tekrar tekrar mı okuruz yoksa benzerini bulur; ona mı başlarız?

Kararsız kaldınız değil mi? Burada gelecek soru şudur: Kitabın neyini beğendiniz? Yazarı beğenip de okumaya başladıysanız, aynı yazarın başka kitaplarına bakabilirsiniz. Örneğin son dönemde okuduğum Hasan Ali Toptaş kitaplarından biri, yazarın diğer kitaplarını da merak etmemi sağladı. Ya da konu mu çok etkiledi sizi? Polisiye tarzı kitaplar seviyorsanız adını hiç bilmediğiniz bir yazarın kitabı sizde aynı etkiyi bırakabilir. Kararınızı netleştirmede kitabın türü ya da yazıldığı dönemler de önemli rol oynar.

Tarihi kitaplar seviyorsanız, merak ettiğiniz dönemde yazılmış eserler daha çok ilginizi çekebilir. Zira olayların yaşandığı dönemdeki bakış açıları ile yıllar sonra dışardan bakan birinin bakış açısı arasında inanılmaz farklılıklar olabilir.

Bir yazar hakkında fikriniz olup olmaması veya o yazarın tanınıp tanınmaması ön koşul olmamalıdır. Çok satan listelerinde yer alan kitapların birçoğu tamamen pazarlama teknikleri ile o raflarda yerlerini almışlardır. Hiç duyulmayan, sayılı kişinin okuduğu nadide eserlerin var olduğunu akıldan çıkarmamak gerekir. Günümüz reklamcılığında göz boyamak kadar kolay bir şey olmadığının bilincinde olarak, kitaplara olan yaklaşımımızı bir kere daha düşünmeliyiz.

 

 

 

 
Toplam blog
: 15
: 1088
Kayıt tarihi
: 07.08.17
 
 

Bendeniz hayatı varolduğu yerde değilde, uzaklarda yaşayan biriyim. Beni tanımanızı istemem... Su..