Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Ekim '06

 
Kategori
Eğitim
 

Behçet Uz Hastane İlköğretim Okulu - 1

Behçet Uz Hastane İlköğretim Okulu - 1
 

Adı biraz uzunca, Behçet Uz Hastane İlköğretim Okulu. Karanlık koridordaki ışıklı kapıdan girince. Sol taraftaki tekerlekli sandalyeleri biraz geçince. Tünelin sonundaki ışık gibi. Minicik bir oda…

Burası aslında bir sınıftır. Nasıl da hüzünlü, nasıl da mütevazidir. Dört Tane sıra sınıfın sağ tarafındadır. Karşılarında yeşil tahta durur. Yeşil tahta ile sınıfın hastane bahçesini gören penceresi bakışırlar. Hastane bahçesi bir garip yerdir. Hastaneye yatarken karanlık, soğuk ve korkutucu bir kış gecesidir. Herkesler yabancıdır. Hemşireler suratsız, doktorlar sevimsizdir. Hasta yakınları acımasız oh olsun der gibi bakarlar yüzünüze, kinayeli bir hoş geldin ifadesiyle. Sağlığınıza kavuşup da taburcu olduğunuzda ise kıpır kıpır, neşeli, taze bir bahar sabahıdır; suratsız hemşirelerin altından kalpleri olduğunu fark edersiniz. Usul usul içlerine akmaktadır gözyaşları. Size hissettirmemek için, içlerine atmaktadırlar hastalarının sırlarını. Bu sırlar ki, bilseniz ah bir bilseniz. İfadesizdir o nedenle yüzleri, sağlığınız için titrerken kalpleri. Doktorların inanın sevimli olacak zamanları yoktur. Sadece sizin sağlığınız için insani pek çok ihtiyaçlarını minimuma indirmişlerdir. Daha az uyurlar, daha az yerler, ailelerini daha az görürler. Sürekli tetikte, sıfır hata ile azrailden can kaçırmaya çalışmaktadırlar. Biraz dikkat edince sevimsiz değil, işini dikkatli yapan profesyoneller olduklarını gözlersiniz. Hasta yakınları acımasız değil, yastadır. Sen de mi geldin, senin neyin var, belki sen çabucak iyileşirsen bizim hastamız da çabuk iyileşir der gibidirler.

Bu garip hastane bahçesi ile bakışan sınıfın yeşil tahtası bildiğiniz yeşil tahtalardan değildir. O sınıftaki çocukları hayata bağlayan bir köprüdür. Onlara hasta olduklarını unutturur. Acılı tedavileri, acaba iyileşecek miyim korkularını, hastane odalarının buz gibi yalnızlığını. O tahta, hasta çocuklar için yarına yapılacak önemli bir iş demektir. Yarın demektir. Birgün iyileşerek hayata kaldıkları yerden devam edebilecekleri anlamına gelir.

Sıralar, o minik sıralar pek bir çelimsizdirler. Yaralı minik kalpler gibi. Her birisi mucize taşır bir de ülkemizin geleceğini.

Yarın bu okulun öğretmenlerinden bahsedeceğim.

Birinci bölümün sonu

 
Toplam blog
: 22
: 789
Kayıt tarihi
: 16.10.06
 
 

Bebekken çok sessiz olduğum için gerizekalı şüphesiyle doktora götürülmüşüm. Çizgi filmlerde bile ağ..