Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Şubat '10

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Behlül de kimmiş? En güzel benim!

Behlül de kimmiş? En güzel benim!
 

“Güzel herkese göre değişir” “Güzellik geçicidir” “Dış güzellik önemli değil, huyu güzel olsun” “Kendi güzel olacağına bahtı güzel olsun” “Güzellik önemli değil, yeter ki insan olsun”

Hepsi mırın Aynı zamanda kırın. Yani mırın kırın. Bu sözler, birisi de ben isem, güzelliklere ulaşamayan zavallıların züğürt tesellisidir. Sizi gidi sahtekâr dünyanın sahtekâr insanları!

Güzel herkese göre değişmez. Göreceli bir kavram değildir. Bir kadının öldüren gülüşle aralanan parlak gül kırmızısı, hafif ıslak dudakları nasıl göreceli olurmuş? Sen at dudağından mı hoşlanıyorsun? Bir avuç şeker al git ahıra. Ha hi ha hi ha hi!

Ben tereciyim anam bacım. Aşkı Memnu dizisini sırf Behlül için seyrettiğini biliyorum; kimse duymasın. Behlül’ün olmadığı sahnelerde halının ilmiklerini sayıyorsun yaşmaklım!

Erkekler, en çok sevdiğiniz TV programı hangisidir?”Belgesel” Yalanını yiyim senin! Matkapla burgu burgu girdim, çıkardım içinden. Erkeklerin en sevdiği program hangisiymiş?”Buz dansı” Bir de ayrıntısı var: Bayan yarışmacı kayıp düşerse seyrine doyum olmazmış.

İyi de herkes Behlül değil. Saba melikesi değil. Çoğumuz boyunu bükük Allahın garip kulu. Kimimizin boynu çöp, karnı küp gibi. Kimimiz şeytan suratlı, meymenetsiz. Ali’de salatalık gibi burun, Veli’de inek gibi karın. Suratsız Cemşit’de dalga dalga saç, Yusuf yüzlü Arifim dımdızlak kel. Neriman bayrak direği, Keriman montofon ineği. Bir haksızlık, bir adaletsizlik ki deme gitsin!

Yaratan yaratmış. İstersen itiraz et. Gönül Akkor ablamız yalvarıyor adeta “Tanrım beni baştan yarat” Aman ablacığım sonra duan kabul olur da bu halini de kaybedersin. Malı iade şansımız olmadığına göre cüzi kul aklımızla çözümler bulmak zorundayız.

Ne yapmalı? Ne etmeli? Tanrı yaratmış bir karış boy. Bacağından çekip uzatsak çelik halat değil ki bu. Sonra kopacak mopacak Allah göstermesin!

Ya hiç de yardımcı olmuyorsunuz ha! Anasını satayım sanki bu ülke üzerime tapulu. İki laf da siz etseniz diliniz kopar. Aniştayn kafası taşımıyorum ya. Sıkıştım işte.

Konumuz güzellik. Herkes güzel olmadığı, kimse de haline razı olmadığı için

ülkemin insanları mutsuz. Seher kızımız konfeksiyon maaşıyla pantolon almış. Giydi, olmadı. Oldu da olmadı. Bütün etcağızı aşağıya toplanmış garibimin. Aksilik bu ya etekten nefret ediyor.

İlk işimiz gerçeği kabul etmek. Görünüş olarak güzel insan, çirkin insan vardır ve siz güzel ya da çirkinsinizdir. Yaratılan her şey bizim gibidir. Şempanzeye maymun surat verirken Tanrı bize torpil mi geçecekti?

Çirkin de olsak mutlaka güzel yanlarımız vardır. Ama her güzel yanımız başkaları için önemli değildir. Başkaları diyorum çünkü biz başkaları için güzel olmak isteriz. Bu konuda zerzevatçı dükkânı, manav tezgâhı gibiyizdir. Birileri bizi beğensin, alsın ya da isterse almasın.

Kişi güzelliğinde bazı altın yönler vardır. Bunlar bizde yoksa talihimize küselim. Bunların erkekte ve kadında neler olduğunu beş yaşındaki çocuk bile bilir. İnsanların şu kadarı güzel, bu kadarı çirkin, teeee şu kadarı da ortadır. Altın yönler sizde yoksa bile, her tarafınız bakırdan olsa dahi tam on altı tane gümüş noktanız vardır. Örneğin yakıcı bakışlarınız vardır. Siz de onu kullanacaksınız. Kazara eteğiniz rüzgârla açılsa düşüp bayılan vardır. Sizle yan yana oturan birisi güzel kadın ya da erkek kokunuz nedeniyle parfüme para vermiyordur. Eliniz sımsıcak yüreğiniz sevgi doludur. Hele de tatlı diliniz herkesi size hayran bırakır.Elbette bütün bunlar kadın dişiliğiniz ya da erkekliğiniz ile birlikte taçlanır.

Dünyada benden çirkin adam olamaz. Ama şahsıma karşı “Sadece göğsünüzde uyumak için bile sizinle evlenilir” denildi. “Ben çirkinim” diyen insan kesinlikle aptaldır. Çünkü en çirkin erkek ya da kadının kullanmayı bilirse karşısındakinin aklını başından alacak tam on altı tane güzelliği vardır. Boy kısalığı insanı çirkin yapmaz. Ayrıca nice bayıla bayıla baktığım şişmanlar hatırlıyorum. Çirkin değilsinizdir; sadece Behlül değilsinizdir. Ursulla Andres değilsinizdir.

İnsanlarımızda bir de şöyle bir yanlış düşünce var: Karşımdaki beni çirkin olarak görüyor. Karşındaki senin güzel yanlarını arar. Bulamazsa çirkin olarak görür. İnsanlar deve dikeni değil gül bahçesi olmalıdırlar. TV bu çirkin Korkut’u alsın hâşâ sanki yeniden yaratsın, kadınların yarısı bana âşık olmazsa adam değilim. Giyim, konuşma, eda, cilve, erkekçe tavır, espri, tatlı dil, güler yüz… Bütün bunlar Behlül’ü Behlül, Ursulla’yı Andres yapan Tanrı torpili altın yönleri buldozer gibi ezer geçer. Yeter ki siz güzel olduğunuza inanın. Hâşâ ve hâşâ! Sanki yaratan hiç özenmemiş. Gam değil. Varlığımın evrensel boşluğunda parlayan yıldızları biliyorum. Gözlerime takılan bir bakış mezarda bile beni unutamaz. Bu nedenle değme güzellere burun kıvırıyor, Ursulla’dan aşağısına dönüp bakmıyorum bile.

Güzel yanlarımız vardır, dedik. Her güzel yanımız başkaları için önemli değildir dedik. Yani muz, patates örneği. Erkeğin kadından, kadının da erkekten istediği şeyler bellidir. Güzellik tam burada devreye girer. Karşı cinslerin birbirlerini kabul edebilmeleri için güzellik maalesef ölçü olmaktadır.

Aşkın yüceliği beni hiç ilgilendirmiyor. Yürekte kara sevda zamana yenik düşerken, dolgun kalçaların saltanatı dolgun olduğu sürece devam eder.

Sevda yakıcıdır. Ama bir rüzgâr gibi eser geçer. Aşk bir maceradır; asla hayat değildir. Ama bal dudak, gül yanak hayattır. Sevip unuttuklarımız değil elini tuttuklarımız önemlidir.

Korkut attı kafadan!”Her kadın ya da erkeğin en az 16 tane güzellik noktası vardır” Nerden biliyorsun? Belli ki saydı sapık yaratık!

Ya bu adam haklıysa. Bilimsel analizlerle sonuca vardıysa. Ya tam 16 tane güzel yerin varken çirkinim diye aynaları boşuna kırdınsa Dilber Hatun! Ben şimdi o kırdığın aynaların parasını senden istemez miyim? Aslında erkek yüz kadından doksanını beğenir ama almaz. Çünkü beğenmek ayrı, alıp evlenmek ayrıdır. Senle evlenmeyen erkeğe de ki: Benimle yatar mısın”? Hayır deme ihtimali var mı? Kafadan sakatsa belki. O zaman niye evlenmiyor?

Adaletsiz ve iğrenç toplum düzenimiz nedeniyle erkekler ihtiyaçlarını evlenmeden de giderebildikleri için ülkemin genç kızlarının evlenebilme diye bir sorunları vardır. Anne babaların namus endişesiyle aşırı korumacı tavırları kızların evde kalmasına neden olmaktadır.

Toplum anlayışımıza göre güzellik kadın için söz konusudur. Erkek güzel olmasa da olur. Erkeğin çirkini olmaz derler. Güzel olmasa da olurmuş. Sanki ahıra mal alıyoruz.

Cahil ana babalar evlenecek kızlarımızın kanına giriyorlar.”Erkekte güzellik aranmaz” diyorlar. O zaman su aygırıyla evlenelim. O da erkek. Yatakta sarılırız serin serin. Kızlar kesinlikle cahil insanları dinlemeyin. Evleneceğiniz insanda güzelliğe mutlaka bakmalısınız.

Senin neyin güzel? Sürme çektiğin zaman kaşların yay gibi oluyor, görenlerin aklını başından alıyor mu? İşte senin silahın. Artık çöp gibi ince bacaklarını düşünmeyeceksin. On altı dedik. On beş tane daha olmalı. Elbette herkes tarafından istenen popüler güzellik unsurları vardır. Sanıyorum favori, kadında vücut; ihtimal ki erkekte de vücuttur. Yani vücudunuz güzelse istenme oranınız yüksektir.

Erkekte kadınlar tarafından tercih edilme kriterleri önem sırasına göre güç, para, güzellik ve kariyerdir. Bunlar tercih kriterlerinin kare asıdır. Bunlardan her biri tek başına sizin tercih edilmenizi sağlar. Akıl, bilgi, gençlik, karizma, espri gibi özellikler tek başlarına hiçbir işe yaramaz. Örneğin ancak zenginseniz karizmatik olabilirsiniz. Önemli bir mevkiiniz ve entelektüel bir kişiliğiniz yoksa sahip olduğunuz bilgi hiçbir işe yaramaz. Fakirin esprisine ise leylekler bile gülmez. Güzel olmayan genç bir erkek belki sadece evlenmek için tercih edilebilir.

Güç, para, güzellik ve kariyere sahipseniz kraliçe Elizabet’in kızını bile alabilirsiniz. Bu dört özellik de sizde olduğu halde yine de bir kadın tarafından reddedilmişseniz ya siz angutsunuz, ya da o kadın dünyada ender bulunan Tanrı Zeus’un kızlarından biridir. Kadınların %99’u bu dört özelliği birden taşıyan erkeğe kesinlikle evet der. Kadınların erkekler tarafından kabul edilme kriteri ise sadece güzel olmaktır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..