Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Aralık '16

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

Beki İkala Erikli'nin anısına...

15 Aralık günü akşamüstü saatlerinde ünlü yazar ve yaşam koçu olan Beki İkala Erikli’nin kendi apartmanın girişinde silahla vurularak öldürüldüğü haberi ile hepimiz hem şok olduk hem de çok üzüldük. İşletme, NLP, medyumluk, yaşam ve melek koçluğu gibi pek çok alana yönelik eğitimi hayatına sığdırmış olan Erikli’nin bir kadın tarafından öldürülmüş olmasının dışında henüz başka detaylar elde edilemedi. Kısaca, ölümündeki sır perdesi henüz tam olarak aralanamadı.

Bir astrolog olarak bu özel kadının anısına haritasını analiz etmek ve sizlerle paylaşmak istedim. Yaptığım araştırma sonucunda doğum tarihinin 20 0cak 1969 olduğu bilgisine ulaştım. Hayatından yola çıkarak yaptığım çalışma sonucunda yükselen burcunun İkizler olabileceğine kanaat getirdim. Şimdi gelin beraberce doğum haritasındaki astrolojik göstergelere bakalım.

Haritasında yükselen yöneticisi olan Merkür ile kova burcundaki Güneş’in 9. evde yerleştiği görülüyor. Yüksek eğitim, yurtdışı bağlantılı işler, inançlar, sezgisel rüyalar, varoluşun anlamı, felsefe ve medya gibi konularla ilintili olan 9. evin Erikli’nin hayatı ile oldukça örtüştüğünü söyleyebiliriz. Zira Erikli Boğaziçi Üniversitesinde eğitim gördükten sonra 13 yıl boyunca yurtdışı bağlantılı firmalarda çalışıyor ve sıkça yurtdışı seyahatlere çıkıyor. Sezgisel ve felsefi yönlerinin ön planda olması ve medyada özellikle Meleklerle Yaşamak kitabının sıkça yer alması da bu evin doğası ile örtüşmekte. Klasik kaynaklarda Tanrının evi olarak geçen bu evdeki güçlü gezegen yerleşimleri Erikli’nin meleklerle ilgili yaptığı çalışmalar ile de paralellik göstermektedir.

Kariyer, hedefler, statü, ideal benlik, otorite figürleri ve sorumluluklar ile ilgili olan 10. evde ise Venüs, Ay ve Kiron’un Balık burcunda yerleşmiş olduğu dikkat çekiyor. Spritüel değerler, aşkınlık, fedakarlık, şifacılık, medyumluk vb. ile bağlantılı olan Balık burcundaki bu güçlü vurgu da Erikli’nin hem toplum önündeki imajı hem de hayatı ile örtüşüyor. Güneş ve Ay’ın sabit yıldız kavuşumları ise Erikli’nin ne kadar özel bir kişi olduğunu bize gösteriyor. Bilinçdışı, duygular vb ile ilişkili olan Ay’ın bir kraliyet yıldızı olan Fomalhaut ile kavuşması,  onun soylu idealleri sayesinde önemli bir başarı elde edeceğini vurguluyor. Ego, öz, kimlik vb. ile bağlantılı olan Güneş’in Altair ile kavuşması ise, onun spritüel anlamda cesaretle öncülük etme gücüne işaret ediyor. Kiron’un 10. evdeki yerleşimi ise, Erikli’nin şifacılık ve yol göstericilik misyonunu bir kez daha gözler önüne seriyor. Ayrıca Kiron’un doğum öncesi tutulma derecesi ile karşıt açı yapması bu misyonun kadersel boyutunu gözler önüne seriyor.

9. evde yerleşmiş durağan Merkür haritada karmik açıdan müthiş önem taşıyor, zira Merkür aynı zamanda Güneş ve Ay’ın orta noktasında bulunmakta, yani tüm hayatın üstüne kurulduğu enerji Merkür enerjisi. Aynı zamanda yükselen yöneticisi olduğu için hayati bir önem de taşımakta. Önceki yaşamlardan bu hayata gelen bilgi getirme görevi apaçık ortada. Gerek söyledikleriyle gerek yazdıklarıyla bu amacın peşinden gitmiş görünmekte.

Maalesef ölümümün de Merkür yönetimindeki İkizler dolunayından ve 19 Aralık’taki Merkür gerilemesi öncesinde gerçekleşmiş olması bu yerleşim ile tutarlılık gösteriyor. Merkür aynı zamanda bir asteroit olan Lilith ile kavuşmakta ve Mars gezegeninden kare açı almakta. Yükselen yöneticisine gelen Mars karesi silahlı saldırıya uğramaya, Lilith kavuşumu ise kötücül enerji taşıyan bir kadın tarafından zarar görmeye işaret ediyor. Kadersel karşılaşmalar ile ilgili Verteks ile Mars’ın kavuşması da saldırı riskini güçlendiriyor. Vefat günü ile haritasının karşılaştırılmasında ise; ölüm ile ilgili olan 8. evin yöneticisi Satürn’ün üzerine doğru şu anda geri harekette olan ve ani beklenmedik durumlarla ilgili olan Uranüs’ün yaklaşmakta olduğu dikkat çekiyor. Natal Satürn aynı zamanda içinde bulunduğumuz günlerde transit Jüpiter ile karşıt açı yapıyor. Bu tarz durumlarda Jüpiter’in abartılı ve risk içeren enerjisi belirginleşiyor. Ayrıca içinde bulunduğumuz günlerde transit Merkür ile Plüton’un 8. evde kavuşmakta olduğu ve 19 Aralıkta Merkür’ün 8. evde geri harekete geçeceği görülüyor.

Son satırları yazarken Beki İkala Erikli’nin bundan sonraki yolunun ışıkla dolmasını ve suçlunun bir an önce bulunmasını diliyorum. Kendisinin de son yazısında belirttiği gibi hepimizin vakti dolacak bir gün… O güne dek sevgiyle kalın ve lütfen kendinize iyi davranın…

 

 

 

 
Toplam blog
: 49
: 4370
Kayıt tarihi
: 27.01.12
 
 

25 Ocak İstanbul doğumludur. Alman Lisesi'nden mezun olduktan sonra başladığı lisans eğitimini İs..