Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Beyhan BiÇKİN KOZANOGLU

http://blog.milliyet.com.tr/turk35

13 Eylül '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bekledim de gelmedin

Bekledim de gelmedin
 

Neredeyse her soz uzerine bir sarki vardir. Ama en guzel sarkilar bekleyis uzerine bence. "Omrum seni beklemekle nihayet bulacaktir" diye sarki yazdiran sevgiyi kim kiskanmaz degil mi?

"Bekledim de gelmedin, gozyasimi silmedin"diye sitem edenleri de vardir, ama sitem sevgiden dogar bunu herkes bilir.

"Beklemek sevmekse, bir yil degil bir omur kadar" diyor Burak Kut bir sarkisinda. Bir digeri "beklemek diyorsun sevgilim, soyle nereye kadar" diyor. "Beklemek guzeldir, donecekse eger beklenen" diye sozler yollaniyor bekleyenden, beklenene.

Bence de guzel beklemek. Neyi neden bekledigimiz de onemli elbette ama, beklemelerin her biri ayri guzel eger umutsuz bir bekleyis degilse bu.

Bir gun seversiniz. Ve onu beklemeye baslarsiniz. Sonra bir gun giderken "gelecegim" der."dikkatli git" dediginiz halde yine de gelmesini beklersiniz icinizde bir korkuyla. Ama oyle bos bir bekleyis degildir bu hayallerle dolu bir bekleyistir. Cunku gelecegini bilirsiniz.

Aramasini beklersiniz, sesini duyacaginiz saniyeyi ve ne yaparsaniz yapin gozunuzun bir ucu hep telefondadir. Hele arayacagi saati de biliyorsaniz, iste o zaman birakin saatleri dakikalar bile gecmez olur. Icinizdeki heyecan arttikca arta, kalp atislariniz neredeyse disaridan bile duyulur.

En kotu bekleyis sincap bekleyisidir. Siz hic bir sincabi beklediniz mi? Korkak bi sincabi. Bu bekleyisde neyi, neden beklediginizi bilmeden beklersiniz. Bir sey beklenir ama ne, siz bile bilmezsiniz.

Bana gore bekleyislerin en guzeli bebeginizi beklemektir. Caninizdan olan cani. Once dogmasini, sonra yavas yavas buyumesini, sonra yuzundeki o kacaman gulucukle size gelmesini beklemek. Iste her seye degen bir beklemedir bu. Dunyalara bedel bir bekleme.

Ne olursa olsun bekleyis umut demektir, bu yuzden beklemekten sakin vazgecmeyin, beklemekteki bekleyis, beklenen olsun ve bu bekleyis hepiniz icin mutluluk olsun....

 
Toplam blog
: 124
: 1137
Kayıt tarihi
: 24.08.06
 
 

Danimarkada yaşayan bir İzmir'liyim. Hiç de sanıldığı gibi yurtdışında olduğum için milliyetçi değil..