Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Kasım '17

 
Kategori
Güncel
 

Beklendiği Gibi, Almanlar "Türkiye'nin Otomobilinden" Rahatsız Oldu!

Beklendiği Gibi, Almanlar "Türkiye'nin Otomobilinden" Rahatsız Oldu!
 

Türkiye'nin çok ciddi bir hamle ile kendi otomobilini yapma projesi, Almanları rahatsız etmiş... Alman gazetelerinden Die Welt'de çıkan değerlendirmede, bunun bir intihar olduğu, böyle bir proje için en az yarım milyor avro gerektiği, sonuçta bu paranın boşa gideceği, söylenmiş...

Elbette, bu fikri katılan bir de yerli muhalefet CHP var... CHP'nin Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan da, dünya ile rekabet edemeyen projenin havada kalacağını buyurmuş...

Şimdi CHP'nin "muhalefet" anlayışını bir yana bırakıp Almanların bizim boşuna masrafa girmememiz için yaptıkları o "duyarlı" değerlendirmeye geçelim.

Demek, milli otomobil girişimiz boşa çıkacak ve milyarlarımız boşa gidecek!!..Peki, böyle olacaksa bu Almanları üzer mi sevindirir mi??

Eğer, böyle bir girişim gerçekten beyhude bir çaba olsaydı, Almanlar bunun için bizi ayakta "alkışlar", tüm yerli yabancı yazı kadrosuyla yerli otomobil çabamıza destek verirdi...

Böylece hem gelecekteki en büyük rakipleri Türkiyenin ciddi bir para kaybına uğramasıyla hem de projenin mimarı olan Tayyip Erdoğan'ın "başarısız" olmasıyla bir taşla iki kuş vurmuş olurlardı.

Zaten adamların istediği Tayyip Erdoğan'dan "kurtulmuş", ekonomik olarak eskisi gibi onlara avuç açan, diş siyaseti Avrupanın emrine amade bir Türkiye değil mi?

Şu halde, Almanya'nın bizim iyiliğimizi düşünerek boşa para harcamamamızı istediğine mi inanalım yoksa kendi otomobillerinin en kazançlı pazarını kaybetmek istemediklerini mi düşünelim!!

Ayrıca, eğer Almanların (ve CHP'li vekilin) mantığından haraket edersek, o zaman helikopter yapmak, tank yapımına girişmek hatta en basit teknolojik ürünler için sanayi kurmak da yersiz olmayacak mı?

Madem Almanya iyisini yapmış niye tank yapacaksın ki git Almandan al...Ya da madem Amerikalı G3 yapmış git onlardan al niye "milli tüfek" yatırımına girişeceksin ki... Madem en iyi haberleşme teknolojisi Batıda onlardan al, niye ASELSAN kurasın ki!!..Listeyi böyle uzatıp gidebilirsiniz...

Zaten, elimizde olanları da geçmişte bu mantıkla kapatıp yok etmedik mi?.. Evet, ettik!

Peki, Kıbrıs Harekatında ne oldu?...Onların verdiği tanklar yolda kaldı, haberleşme sıfırı tüketti ve dahası ambargo uygulayarak o hurdaları bile vermediler!

Ondan sonra Türkiye ASELSAN gibi kurumları kurup geliştirdi... Sonuç; dünya ile yarışan haberleşme teknolojisine ulaşıldı... Saldırı helikopterimiz ATAK da öyle değil mi... Ya tankımız, tüfeğimiz...

Bu zat-ı devletleri Alamanları dinleyip bunları da yapmasaydık, NATO çerçevesinde verdikleri silahları PKK'ya karşı kullanmayacaksınız, dediklerinde ne yapacaktık??

Bunu söylemediler mi?..Söylediler... Piyade tüfeklerini bile PKK'ya karşı kullanmamamız için nota verdiler...

Burada, Sultan Abdülhamit Merhumun siyasetine bir pencere açalım: Sultan İkinci Abdülhamit Han, dış politikada bir karar vereceği zaman Rus sefirini çağırır, ona danışırmış... Sonra da onun tavsiyesinin "tersini" yaparmış...

Şimdi, her alanda olduğu gibi Milli Otomobil konusunda da, Sultan Abdülhamit Han'ın siyasetini gütme zamanı: Alman'ın görüşlerine bakıp tersini yapmak!

Peki, ya CHP'li vekilin söylediği ne olacak, mı diyorsunuz?

Boşverin onları; onlar "muhalefet" yapıyor!!

 

 
Toplam blog
: 1645
: 822
Kayıt tarihi
: 19.01.08
 
 

Edebiyat, kamu yönetimi ve gazetecilik tahsili... 27 yıllık eğitimcilik hayatından sonra emeklili..