Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Aralık '08

 
Kategori
Futbol
 

Beklenen oldu (Fenerbahçe - Beşiktaş)

Beklenen oldu (Fenerbahçe - Beşiktaş)
 

Maçtan önce sonuç tahmini yaparken Beşiktaş’in büyük ihtimalle haksız bir şekilde 2-1 kaybedeceğini söyledim. Sonuçta, ne yazıkki, tam da beklediğimiz oldu. Bu ne yazıkki son yıllarda gelenek haline geldi; Beşiktaş, Fenerbahçe’ye karşı eşit şartlarda mücadele edemiyor. Mutlaka hakem faktörü devreye giriyor ve maçın dengesini Fenerbahçe lehine bozuyor. Çtesi günkü derbinin baş aktörü de Bünyamin Gezer’di. Uzun aradan sonra ortaya çıkan ve çok güzel bir gol atan Guiza’yi bile gölgeledi, kafa kafaya giden maçı 41. dakikada bitirdi.
Bünyamin önce faul bile olmayan bir pozisyonda, seyirci baskısıyla, Cisse’ye bir sarı kart çıkardı. Sonra orta sahada bu oyuncunun Uğur Boral’a yaptığı müdahaleyi fırsat bilerek kırmızı kartını gösteriverdi. E be adam, insanda biraz vicdan olur!!! Daha önceki benzer pozisyonlara kart göstermiyorsun, Lugano çok daha ağırını yaptığında uyarma gereği bile duymuyorsun ama Çisseye uydurma iki sarı kart çıkarıp maçı orda noktalıyorsun. Fenerbahçeli oyunculara kart gösteren Cüneyt Çakır haklı olduğu halde bir daha büyük maç alamadı, bakalım sana da böyle mi olacak? Ama bence sana yakında FIFA kokartı da takarlar! Şimdiden hayırlı olsun…

Keşke Bünyamin Gezer maça damgasını vurmasaydı da güzel bir derbi maçı seyredebilseydik, ve maç yorumunda da daha çok futboldan bahsedebilseydik. Beşiktaş, maça Denizli’den beklenmeyecek kadar defansif bir kadroyla çıkarken Fenerbahçe hücuma yönelmişti. Buna karşılık planların tam aksi oldu ve Beşiktaş hücumda daha çok görüldü. Ironik olansa Beşiktaşa göre daha az atak yapan Fenerbahçenin 2 gol bulması oldu. Bu gollerde Fenerbahçeli oyuncularının becerilerinden çok, Beşiktaştaki defans hataları ön plandaydı. Mustafa Hoca geçen hafta Eskişehir maçında sıfır hatayla oynayan Zapo – Toraman ikilisini bozarken ne düşünüyordu acaba? Gökhan Zan’a yer açmak için defansın sağına hapsedilen Toraman ortada oynasa, Guiza kesinlikle bu kadar rahat pozisyon bulamazdı.

Beşiktaşta Ekrem beklenenin çok üstünde bir performans sergilerken Serdar Özkan kayıplardaydı, Delgado ise sıradan bir oyun sergiledi. Fenerbahçe’de Guiza attığı güzel gole rağmen kaçırdığı daha basit pozisyonlarla saç baş yoldurdu. Biraz daha becerikli olsa skor çok daha farklı olabilirdi! Geçen sezon İnönüdeki maçta harikalar yaratan Colin Kazım ise, herhalde Aragones’e inat, saklanbaç oynadı.

Devre arasında Beşiktaşlı oyuncuların daha önce Kadıköy’de, Pancu’nun kaleye geçtiği maçtaki hırsı gösterebileceği konuşuluyordu ama takım sahaya çıktığında o ruhtan eser yoktu! Öyle olunca da bir kişi fazla oynayan Fenerbahçenin istediği oldu… Bakalım bu maçın rövanşında İnönü’de nasıl bir hakem faciası bizleri bekliyor?!

* Bu arada Galatasaray – Hacettepe maçında da Süleyman Abay gösterdiği yanlış sarı kartlarla 2 Hacettepeli oyuncuyu ihraç etti, Galatasaray’da mağlup durumda götürdüğü maçı güle oynaya aldı. Görülen o ki sarı kartlar bu ligin kaderini çok etkileyecek!

 
Toplam blog
: 15
: 1432
Kayıt tarihi
: 03.12.08
 
 

1980'de Ankara'da doğdum 2001'de ODTÜ Elektrik Elektronik Mühendisliği'nden mezun olup ABD'ye gitti..