Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Mart '19

 
Kategori
Futbol
 

Beklenen Şarkı

Fenerbahçe Başakşehir karşısında ilk yarıda silik bir görüntü verdi. Yedikleri golde Volkan biraz daha soğuk kalıp diğer elini kullanmayı düşünse pozisyon korner ile sonuçlanır ve oyun uzunca bir süre daha berabere devam edebilir, şansı yaver gitse Fenerbahçe istediği puanla sahadan ayrılabilirdi. Çünkü Başakşehir fırsatını bulup atacağı golü koruma oyununu seven bir takım. Bu nedenle onlara karşı geri dönmek kolay değil, olabildiğince dengeyi korumayı becermek lazım puan isteniyorsa.

İkinci yarı büyük bir stoper hatasıyla golü buldular ama devamı gelmedi. Diğer büyüklere karşı da geriden gelen Fenerbahçe Başakşehir’e karşı ikinci yarı yine silkinse de bu kez puan alamadı. Yanal takım kurgusunu yaparken orta saha merkezini yine yumuşak tutmuş. Savunma önlemi olarak Elif’i Caicara’nın önüne yerleştirmiş. Elif Mehmet ile değişince takım hareketlendi. Fenerbahçe’nin bu sezon zorlu rakiplerle deplasmanda oynarken ikinci yarılarda daha etkili oynaması Fenerbahçeli oyuncuların geriye düştükten sonra daha özgür hissetmelerine bağlanabilir. Bu hissiyat maç öncesi rakibe fazla saygı duymalarına bağlanabilir.

Geçtiğimiz sezon takım benzer kadroyla şampiyonluğu son haftaya kadar zorlamıştı. Bunu sağlayan Kocaman’ın direnç esaslı oyunuydu. Fırsatlarla maç kazanılıyordu. Mevcut takım direnç oyunu oynamıyor. Sadece ön alanda Aatıf varlığı ve arkasının dirençli bir ekiple doldurulması halinde Fenerbahçe ne Zayc ne Moses transferine ihtiyaç duyuyordu, ilk on kolaylıkla sağlanırdı. Kocaman’ın oyununa dönük analizi yapamamış ne Yanal ne Yönetim. Başakşehir üretken olma derdi olmayan, sağlam kurguyla yaptığı savunmaya bir gol sıkıştırıp maç kazanma hedefi koyan Avcı’nın anlayışıyşla Türkiye’de başarıyı yakaladı. Arda’yla on kişi oynasalar da senelerdir olduğu gibi yine şampiyonluk potasındalar, bu sezon amaçlarına ulaşacak gibi görünüyorlar.

Ezberledikleri oyuna olan sadakatlarıyla rakiplerinde ayrılan takım Sadık’a karşı oynasa rakibe karşı bu onları bozabilirdi. Aynı oyun oynansa da girdikleri pozisyonları gole çeviremeyebilir, penaltı kaçırabilir, kalecileri beklenmedik bir hata yapabilirdi. Şaka değil. Zaten ilk yarıda Sadık’lı Malatya’yı iç sahada sürpriz bir biçimde yenememişlerdi. Futbolu bir söz masalı olan hayattan ayırmadan yorumlayan bakışla okumak hocalara yarar. Biraz güvenle futbolda anlaşılması zor oyunlar maç öncesi öngörülebilir.

 

 
Kayıt tarihi
: 05.03.09
 
 

Felsefe okudum. İnsan denilen sürüye hakikatini hissettirmeye seviyorum. Araba ile kıyafet ile kendi..