Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Ocak '10

 
Kategori
Spor
 

Beklenen son. Erman Toroğlu’na kırmızı kart

Beklenen son. Erman Toroğlu’na kırmızı kart
 

Yaklaşık 15 yıldır ekranların en çok izlenen spor programlarından biri olan Maraton, ikinci yarıdan itibaren kepenklerini kapatıyormuş.

Son yapılan yayın ihalesinden sonra Digitürk’e her konuda yardım etme kararı alan ancak Erman Toroğlu’nun yorum yapmasına şiddetle karşı çıkan Kulüpler Birliği’nin baskısı üzerine yayıncı kuruluşun üst düzey yöneticilerinin Toroğlu ile yolları ayırmış . Şansal Büyüka ile Erman Toroğlu’nun bundan böyle maç sonraları hazırladığı Maraton programını yapmayacakları bildirilmiş. Şansal Büyüka’nın da Toroğlu’nun gitmesinden sonra ekrana çıkmayacağı, Lig TV ekranlarında bundan böyle başka bir programın başlayacağı bildirilmiş. Digitürk yetkilileri dün uzun süren görüşmelere rağmen Büyüka’yı Erman Toroğlu’suz program yapmaya ikna edemedikleri de öğrenilmiş. (Haber:http://www.milliyet.com.tr/maraton-programi-kepenk-indiriyor/spor/haberdetay/19.01.2010/1187844/default.htm?ver=51)

Yıllarca ekranda boy gösteren, Maraton ile arz-ı endam Erman Toroğlu’nun bundan sonra olmayacak olmasına şahsen sevindim. Artık bu tarz spor programlarından gına gelmişti. “Al geri oynat, sar ileri oynat, al geri al geri” tarzında yorumculuktan sıkılmıştık. Futbol konuşurken araya soğan-sarımsak türünden salata-sos eklemesinden de… Artık bu iş daha profesyonel; daha analitik; daha istatistik; daha seviyeli; daha tutarlı; daha bilgiye dayalı; daha estetik yapılmalı. NTV’deki %100 Futbol programı bu açıdan bir örnek sayılabilir. Erman Hocaya saygımız sonsuz ancak artık daha yenilikçi biri lazım bize.

Kahvehane kültürünü illa ki yaşatmalıyız diyenler üzülmesin, sayın Erman Hocam bir başka kanalda yine program yapar. İyi de iş yapar. Mesela reytingi kaçırmak istemeyen Show Tv, Kanal D, atv talepkar olabilir… İyi reyting alırlar… “Erman hocam olmadan çıkmam abi” diyen Şansal abiye de saygı duymak lazım. Yıllarını bu işe vermiş. Partneri olmadan program yapmak istememesi gayet doğal, çünkü ikisi bir özdeşleşmişti Maraton ile… Herşey daha güzel bir futbol için... Bu da benim sloganım :)

Bu blog Milliyet.com.tr sitesinden 1532 kez görüntülenmiştir

 
Toplam blog
: 656
: 1708
Kayıt tarihi
: 08.12.08
 
 

Allah kimisine “Yürü ya kulum” demiş. Ben onu “Yürü, yaz kulum” anladım. Yürü anca gidersin manas..