Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Aile ve Çocuk Danışmanı Burcu Polatdemir

http://blog.milliyet.com.tr/yasamsenin

01 Temmuz '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Beklentiler

Beklentiler
 

Benim  hiçbir beklentim yok yaşadığım hayattan  diyen birini daha önce duydunuz mu?  Siz onların samimi olduklarını düşünüyor musunuz?  Belki bu cümleyi bizler de zaman zaman kurmuşuzdur

Hayattan bir şey beklemek  hayalci olmakla, umut dünyası edebiyatıyla hatta bir adım ileriye de giderek polyannacılıkla aynı kefeye konduğu da arkadaş toplantılarında birbirimizi yermek için kullanmışızdır. Buradan hareketle bir şeyler beklemekle, beklememek arasındaki o ince çizgi hepimizi dönemsel olarak kafa karışıklığına da ittiğini kendi tecrübelerimle sabit söyleyebilirim.

İnsanoğlu avcılık toplayıcılık dönemlerinden beri yaptığı her hamle karşılığında bir şey elde etme noktasında hareket sağlamıştır. Bir şeyler bekler çünkü hayatını devam ettirmesi gerekir..  Günümüz dünyasındaki beklentiler maddi geçimimizi sağlamamızın yanında manevi olarak yaşama tutunma, hedeflere ulaşıp Maslov’un ihtiyaçlar piramidinde olduğu gibi en üst basamağa çıkıp kendini gerçekleştirme umudunu barındırır. En üst basamağa çıkma heyecanı,  her kişi için geçerli olmasa bile bu da bir beklentidir. Beklentinin olması ruh sağlığımız için ,yaşamdaki görevlerimizi  ve  yapmak istediklerimiz için, ben de varım diyebilmek için gereklidir.  Ve oldukça faydalıdır biz insanlar için.. Kültürümüzün getirdiği bir dönemin mağdur edebiyatından sıyrılan bizler ; istediğimiz zaman harekete geçebileceğimizin de önemini  fark etmiş bulunuyoruz.  Bir dönem filmlerde bulunan kişinin sürekli etrafındaki insanlar tarafından haksızlığa uğratılması bununla ilgili hiçbir şey yapamaması ve etkisiz kalarak hayatının kontrolü zaten kendinden başka birilerinin elinde olduğu gerçeğiyle yaşaması yeterince insanı buna hayatının önemli bir bölümünde etkisi altına almıştır. Sırf bu yüzden doktor olacakken evlenen , istediği şehre yerleşemediği için hayallerini gerçekleştiremeyen,  ailesi dolayısıyla istediğini yapmasına izin verilmeyen bir neslin torunlarıyız. Ama öyle torunlarız ki dostlar başına mı desem bilemedim.. Fazlaca beklentilerimizi önümüze alarak hareket eden bunu kendine düstur edinmiş insanlarız artık..

Hayal sahibi olmanın kötü bir şey olmadığı ,hedeflerine ulaşan insanların aslında gerçekten kendini insan yapan özellikleriyle bezediğinde ne mutlu insanlar olacağımızı da tahmin etmek hiç de zor gelmiyor artık..

Beklenti içinde olmanın eğer kontrolü kendimizin dışında başkasına bağlamadıysak  ‘’ bir şey’’ olduğunu hatta  bizi istediğimiz yöne götürecek bir pusula olduğunu ; hedefe tam anlamıyla ulaşamadıysak da bunun için elimden geleni tam anlamıyla yapabildim demenin sonsuz hafifliğini  hissetmek  için bile denenecek en güzel şey olduğunu düşünüyorum.

Her şeye rağmen hayattan bir şeyler  bekleyin belki bir umut , belki yapmak istedikleriniz için küçük bir işaret,  bazen de kendinizden hadi ama diyecek bir ses olabilir bu..

Denemeye değer mi?

 Kesinlikle..

Hepinize iyi haftalar

 
Toplam blog
: 82
: 140
Kayıt tarihi
: 12.04.15
 
 

Çocukların duygu ve davranışlarının sonuçlarından yola çıkarak ,çocuğun ruh dünyasında oluşan değ..