Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Temmuz '11

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Bekletilme problemi

Bekletilme problemi
 

bekletilmek


Randevulara zamanında gitmek
Her zaman sizin çıkarınızadır.
Ya özür dilemek zorunda kalmazsınız,
Ya da, randevuyla ilgili düşünmek için zamanınız olur!
 


“Bekletilme problemi” yaşıyorsanız, büyük bir olasılıkla, zamanında gelmeye önem veren birisinizdir. Siz önem verirsiniz gayet haklı olarak. Medeni olmanın bir gereğidir çünkü bekletmemek/bekletilmemek. Düşüncemiz güzel; ama içimizden bir çocuk, bu düşüncenin güzelliğini kullanarak onu hedefinden saptırırsa, bakın bu güzel düşünce nasıl bir duruma ulaşır? Bekletilme problemi olanlar bu durumu zaten yaşıyor oldukları için iyi biliyorlar: 


“İnsanların çok azı, bu konuda sizin kadar duyarlıdır. Sizin için oysa, sosyalleşmenin bir ölçütü, bir insanın bir diğer insana saygısıdır. Ama gelin görün ki, kimsede böyle bir sorumluluk yok. Maalesef, tek medeni insan yada çok az medeni insandan birisiniz! Bir kere de biri dikkat etse zamanında buluşmaya gelmeye, gözlerimiz açık gitmeyecek!”.
 

Burada bir terslik var! Güzel bir düşünceden yola çıkıp geldiğimiz nokta güzel değil. Oysa güzel bir fikrin doğal olarak yaşamı güzelleştirmesi beklenir. Eğer sonuç böyle değilse, onu bir yerde çarpıtıyoruzdur. Bu çarpıtmanın, içimizdeki bir çocuk tarafından, o fikrin doğal sonuçlarından daha acil olduğu düşünülen bir sonuca, başka bir duruma saptırıldığını hayal edersek, ya da böyle bir modelleme yaparsak, görme açımız genişler ve netleşir. Böylece asıl istediğimiz şeyin ne olduğunu anlar ve yakınmaktan kurtuluruz. 


“Bekletilme problemi”( insanların randevularına geç gelmeleri), “hep bizim başımıza geliyorsa”, burada durup kendimize bakmamız, insanları sorumsuzlukla suçlamaktan daha işe yarar sonuçlar verecektir. Bir kez sorunun doğru kaynağını görürsek, artık sıra çözümüne gelmiş demektir! NLP tekniklerini de kullanabilirsiniz, kendi geliştirmiş olduğunuz yöntemleri de. Sonuçta , bekletilme durumunu artık sık değil de, kendi doğal periyodunda, seyrek yaşamaya başlarsınız . Daha da önemlisi, olası bekletilme durumlarında, tekrarını önlemek için, yakınmaktan daha ciddi önlemler düşünür ve bu durumları daha akıllıca idare edebilirsiniz . 


Güzel bir fikir sizi mutsuz ediyorsa eğer, bilin ki, içinizdeki bir çocuk, bu fikri istismar ediyordur. O çocuğu fark eder ve ne yapmaya çalıştığını anlarsanız( ki bu sizin yararınıza bir sonuç için, pek akıllıca olmayan bir yola başvurmadır) , güzel bir fikir, doğası gereği, size güzel bir yaşam getirecektir.Bugün hepimize gönlümüzdekileri getirsin! 

izzetbalci@ziprotek.com 

 
Toplam blog
: 75
: 1163
Kayıt tarihi
: 06.06.11
 
 

Zihinsel Programlama Teknikleri(NLP, Hipnoz, Meditasyon..vs.) alanında, uzun yıllardır araştırma ..