Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ocak '07

 
Kategori
Psikoloji
 

Bekleyiş…

Bekleyiş…
 

Zorludur bekleyişler. Hastanede doğum yapan eşi beklemek, telefon ucunda sevgilinin aramasını beklemek, girdiğin sınavın sonucun beklemek, evleneceğin günü beklemek, sevdiğin dizinin başlamasını beklemek vs vs...

İnsan hayatında bir çok kez karşılaşır bu bekleyişlerle mutlaka, hepsi de zordur insanoğlu için. Sabır gerektirir bekleyişler.

Sabır ise insan için en zor olan şeylerden biridir. Düşünün diyelim hastanede ameliyat olacak bir yakınınızı bekliyorsunuz veya mutlu sayılacak bir olay için bekliyorsunuz yani doğum yapacak eşinizi bekliyorsunuz. Bu bekleyişler mutlaka sabır gerektirir ve sabırda insan için gerçekten çok zordur. Bekleyişiniz bir saattir ama sizin için ömür geçmiş gelir.

Hayattan beklentilerimizde vardır tabi ki. Ama işte umut denen şey mutlaka o bekleyişlerin sabrını verir ama ya kısa süreli bekleyişlerimiz işte onun sabrı gerçekten çok zordur.

İnsan oğlunun hayatı boyunca karşılaştığı bekleyişleri vardır işte, ama sabır nerde???

Hiç sonu gelmez bekleyişlerin...

Bence tek bir çözümü var sonunun gelmeyeceğini düşündüğümüz bekleyişlerin. Arayanı da beklesek, hastanede de beklesek, sınav sonucunu da beklesek vs... hep umut olmalı bekleyişlerde.

Zor olmayacak bekleyişler ve umut dolusu bir hayatımız olması dileğiyle.

Mutlulukla umutla kalın...

 
Toplam blog
: 205
: 4593
Kayıt tarihi
: 11.11.06
 
 

86nın bir kış günü doğmuşum, belki de ondadır kışı çok sevişim .Hayatın gerçeklerini görüp nefret..