Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Kasım '11

 
Kategori
İş Yaşamı - Kariyer
 

Bekleyiş

Bekleyiş içinde iseniz; profesyonellik seviyenizi bir derece daha artırarak daha iyi sonuçlar almanıza yardımcı olacak altı tane nezaket yolunu sizlerle paylaşıyorum:

1.      Tarih isteyin: Ne zaman birisi size ‘Konuyla ilgili geri dönüş yapacağım.’ cümlesini kurarsa anında ‘Harika! Tam olarak ne zaman sizden haber alabilirim?’ sorusunu yöneltin. Bu gibi sorular sormak,  kendinize olan güveninizi gösterecektir ve bir anlaşmaya varma konusunda ciddiyetinizi ortaya çıkaracaktır.

2.      Bir sonraki seviyeye geçin:  Tarihi belirttikleri an  ‘ Eğer o tarihte geri dönüş alamazsam ne yapmalıyım?’ sorusunu yöneltin. Bu gibi basit bir soru neler yapmanız gerektiğinize dair fikir edinmenizde yardımcı olacaktır.

3.      Yazılı olarak belirtin: Toplantıdan hemen sonra anlaşmanızla ilgili belgeleri ve şartları özetleyen kısa bir teşekkür e-postası gönderin.  Böylece her iki tarafın elinde somut bilgiler olacaktır.

4.      Hatırlatma oluşturun:  Takviminize konuyla ilgili haber beklediğiniz tarihi not alın.

5.      Harekete geçin: Söylenilen tarihte geri dönüş almadığınız takdirde, hemen o gün karşı tarafı arayın.

6.      Söz verin: Bugünden başlayarak amaçlarınızı devamlı olarak not almaya söz verin. Bu yüzden sizden haber bekleyen insanları asla bekletmeyin. Bunun yerine ne zaman arayacağınızı, bir yerde buluşacağınızı tam olarak belirten insanlardan olun. Zaten doğrusu da bu!

 Beklentiler, umutları netliğe kavuşturur. Büyük beklentiler netliği sonuca kavuşturur. Bunların hepsi sizin başarınız için.

Profesyonel NEZAKET UZMANI’nın web sitesi için lütfen tıklayınız : www.yapraktecir.com

 
Toplam blog
: 90
: 2169
Kayıt tarihi
: 25.08.11
 
 

Eğitimci, İnsan Kaynakları Uzmanı ve İmaj Danışmanıdır ..