Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Ekim '11

 
Kategori
Basketbol
 

Beko Basketbol Ligi başlıyor

Beko Basketbol Ligi başlıyor
 

Beko Basketbol Ligi 1. hafta karşılaşmalarıyla başlıyor


Uzun bir aranın ardından Beko Basketbol Ligi’nde yeni sezon bu haftasonu yapılacak maçlarla başlıyor. Geçen sezon da büyük bir çekişmenin yaşandığı ligde, yazın yapılan transferler kalite iyice arttı. Kısaca bakarsak; Fenerbahçe Ülker, Anadolu Efes ve Galatasaray zaten Euroleague’de mücadele edecekler ve çok kaliteli kadrolara sahipler. Banvit fazla para harcamasa da iki yıldır yarı finale kadar çıkıyor, bu sezon yetenekli yerli kadrosuyla Banvit’te oynamaya alışmış yabancıları birleştirecekler. Beşiktaş dünyanın en iyi basketbolcularından biri olan Deron Williams ve Semih Erden’li kadrosuyla yukarıları hedefliyor, Türk Telekom ligimize yabancı olmayan kaliteli isimlerle beraber Mehmet Okur’la da anlaştı.

 
                İlk haftanın maçlarına bakalım…
 
                Cumartesi  13:00
 
Erdemir – Anadolu Efes
 
                2011-2012 sezonunun ilk maçında sezonun en heyecan verici kadrosunu oluşturan Anadolu Efes, Erdemir’e konuk oluyor. Erdemir kupadan elense de oynadığı üç maç da heyecan içinde geçti. Geçen sezona göre oldukça zayıf bir kadroya sahip olan Erdemir mücadelesiyle ligde kalmaya çalışacak gibi duruyor. Anadolu Efes için fazla söylenecek bir şey yok. Kupa elemelerinde çok rahat maçlar çıkardılar rağmen Aliağa karşısında beklenmedik bir yenilgi aldılar. Euroleague’in en iyi kadrolarından birine sahip olan Efes için güzel bir sezon açılışı olacak gibi duruyor.
 
                Cumartesi  15:00
 
Olin Edirne – Galatasaray
 
Geçen sezon Galatasaray’ı ligdeki iki maçta da yenen Olin Edirne kadrosunu tamamen yeniledi ve uyum sürecini atlatamamış gibi duruyor. Euroleague elemeleri ve kupa elemelerinde fırtına gibi olan Galatasaray’a karşı galibiyet serilerini sürdürmeleri zor.
 
                Mersin BŞB – Tofaş
 
                Bir hafta önce Tofaş, Mersin’i yenerek kupadaki gruptan çıkmayı başarmıştı. Tofaş’ın yabancı kadrosu Mersin’den iyi. Mersin kendi sahasında oynanacak maçlarda sürprizlere de imza atabilir.
 
                Cumartesi 17:00
 
                Fenerbahçe Ülker –Trabzonspor
 
                Son iki yılın şampiyonu FB Ülker, zorlu Caja Laboral maçı öncesi Trabzon’la karşılaşacak. FB Ülker’de Cumhurbaşkanlığı Kupası maçında ciddi bir gard sorunu olduğu ortaya çıktı. Preldzic-Gist’in etkili oyunuyla galibiyete gidebilirler. Trabzon ise takım kurmakta oldukça geç kaldı. Kupa elemelerinde oynadıkları üç maçı da kaybettiler ama Beşiktaş’a iyi direndiler, Hacettepe’ye son anda kaybettiler ve Banvit’e karşı da maçı uzattılar. Beklenenden zor bir maç olabilir.
 
               
 
 
 
Pazar 13:30
 
                Beşiktaş Milangaz – Bandırma Kırmızı
 
                Beşiktaş Milangaz elemelerde oynadığı üç maçı kazansa da Dexia-Mons hayal kırıklığını da yaşadılar. Oyuncu kalitesi oldukça üst düzeyde Beşiktaş’ın lige nasıl başlayacağını merakla bekliyoruz. Bandırma Kırmızı gençlerden oluşan bir takım. Kupa elemelerinde Antalya’yı yenmeleri dışında normal bir oyun sergilediler. Bu sezon ligde tutunmaları şimdiden zor gözüküyor.
 
                Pazar 16:00
 
                Banvit – Pınar Karşıyaka
 
                Banvit geçen sezondan daha güçlü bir kadroyla geliyor. Kupa elemelerinde finallere kaldılar, Beşiktaş karşısında da son saniyeye kadar iddialarını sürdürdüler. Pınar Karşıyaka ise elemelerde beklenenden düşük bir performans sergiledi, takımın hücum organizasyonu Mire Chatman’ın ellerinde. Geçen sezon play-off yapan iki takımın mücadelesi güzel bir karşılaşmaya sahne olabilir.
 
                Aliağa Petkim – Hacettepe Üniversitesi
 
                Aliağa Petkim kupa elemelerinde grubundan çıkarak müthiş bir başarıya imza attı. Türk Telekom’a büyük fark atarken, Anadolu Efes’i yenmelerinin yanında sadece 55 sayı atmalarına izin verdiler. Yabancılar haricinde Ümit Sonkol da müthiş formdaydı. Hacettepe Üniversitesi ise iyi bir kadro oluşturmasına rağmen kupa elemelerinde Banvit ve Beşiktaş’a yenilmişti. İzmir’de işleri zor.
 
                Pazar 18:00
 
                Türk Telekom – Antalya BŞB
 
                Türk Telekom çok önemli transferler yaptı. Buna rağmen, kupa elemelerinde Aliağa Petkim karşısında çok ağır bir yenilgi alarak elendiler. Antalya ise elemelerden çıkmayı başardı. Telekom kadro olarak ağır basıyor ama Antalya da bir sürprize imza atabilir.
 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..