Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Beko Basketbol Ligi’nde 5. Hafta heyecanı

Beko Basketbol Ligi’nde 5. Hafta heyecanı
 

Beko Basketbol Ligi'nde 5. hafta


Avrupa’nın en iyi liglerinden biri olan Beko Basketbol Ligi’nde beşinci hafta maçları da Cumartesi ve Pazar günleri oynanacak. Şu ana kadar oynanan dört maç sonunda zirvedeki üç takım hiç yenilmezken, dipteki üç takım da hiç kazanamadı.

Cumartesi 15:00

Mersin BŞB – Beşiktaş Milangaz

Ev sahibi Mersin son üç maçta düşme potasındaki üç rakibini yenerek çok önemli galibiyetler aldı. Beşiktaş Milangaz’ı zaten izliyoruz. Sezon başında Avrupa’da yaşadıkları hüsrandan sonra önlerine geleni yeniyorlar. NBA lokavtı bitene kadar da böyle devam edecek gibi duruyor.  Beşiktaş Milangaz son Fenerbahçe Ülker maçının ikinci yarısında biraz zorlansa da maçı kazanmayı başardı. Mersin’in de pek direnebileceğini düşünmüyorum.

Cumartesi 16:00

Hacettepe Üniversitesi – Pınar Karşıyaka

Ev sahibi ekip son üç maçını kaybetti, Pınar Karşıyaka ise çok zorlu rakiplerle oynadığı dört maçın üçünü kaybettikten sonra Euro Challenge maçında yine Ankara’da Türk Telekom’u yenmeyi başardı. Hacettepe’ye göre Pınar Karşıyaka daha sağlam bir takım görüntüsü çiziyor. Maçın yüksek skora sahne olmasını bekliyorum.

Cumartesi 17:00

Olin Edirne – Trabzonspor

Olin geçen sezonki kadar etkili değil ama takım oturmaya başladı. Diğer tarafta ise, Trabzonspor sezona oldukça kötü başladı. Jonathan Gibson haricinde yeterli yabancıları yok, yerli ise hiç yok. Olin Edirne bu maçta zorlanmaz diye düşünüyorum.

Cumartesi 17:30

Erdemir – Bandırma Kırmızı

Erdemir son iki maçında çok önemli galibiyetler aldı. Vasatın altında bir kadroya sahip olmalarına rağmen, ligde kalma yolunda önemli adımlar attılar. Bandırma Kırmızı’nın ise zaten maç kazanmak gibi bir gayesi yok ve bütün maçları farklı şekilde bitiyor. Bu maçı da kaybedebilirler ama fark olur mu, yüksek sayı olur mu, hepsi bireysel performanslara bağlı.

Banvit – Tofaş

Haftanın en seyirlik maçlarından biri bu maç olacak. Banvit şu ana kadar güçlü rakipleriyle oynadığı maçları kazanamadı. Tofaş da kendisine denk sayabileceğimiz güçteki takımları yenmeyi başardı. Banvit’in asıl gücünü bu maçta görebiliriz. Tofaş’ın kaliteli yabancılarla kurulu kadrosuna karşı önemli bir mücadeleye çıkacaklar.

Pazar 13:30

Fenerbahçe Ülker – Türk Telekom

Türk Telekom’un son haftalarda istikrarsız gittiğini söyleyebiliriz. Ligde Pınar Karşıyaka’yı deplasmanda yendikten sonra hafta içi Avrupa maçında yenildiler. Fenerbahçe Ülker ise çok zorlu Bilbao deplasmanından galibiyetle döndü. Telekom’un şu ana kadar oynadığı tek zorlu maç olan Beşiktaş maçında da ayakta kalamadığını düşünürsek, Fenerbahçe Ülker’in şanslı olduğunu söyleyebiliriz.

Pazar 16:00

Aliağa Petkim – Antalya BŞB

Aliağa Petkim beklendiği üzere çıkışa geçti, Pinkney’in de takıma uyum sağlamasıyla beraber takım beklenen performansı verdi. Antalya ise şu ana kadar beklenen performansı hiç veremedi ve deplasmandaki maçlarda da yokları oynuyor. Aliağa çok net bir şekilde favori olarak dursa da zor bir maç olabilir.

Pazar 17:30

Galatasaray Medical Park – Anadolu Efes

Haftanın kapanış maçı ligin iki namağlup takımını karşı karşıya getirecek. Galatasaray MP bu sezon Abdi İpekçi’de oynadığı üç maçta da isteneni veremedi. Unics Kazan’a yenilmeleri haricinde, Pınar Karşıyaka ve Banvit maçlarında oldukça düşük bir performansla kazandılar. Kazanmayı bilmeleri güzel ama bu üç maçta sergilenen performansla Anadolu Efes’i yenmeleri oldukça güç gözüküyor. Karşılaşmanın diğer tarafına bakacak olursak, Anadolu Efes şu ana kadar bütün rakipleri karşısında maçları domine ediyor ve rahat kazanıyor. Kupadaki Aliağa Petkim maçı ve Euroleague’deki Spirou Charleroi maçı gibi karşılarında küçümsedikleri bir rakip bulunmayınca Anadolu Efes’i durdurmak oldukça güç gözüküyor. İki güçlü takımın karşılaştığını unutmayalım ama Lakovic bu kadar formsuzken, Kinsey olmasa bile Anadolu Efes’in rakibinden bir adım önde olduğunu düşünüyorum. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..