Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Kasım '11

 
Kategori
Basketbol
 

Beko Basketbol Ligi’nde 7. hafta heyecanı

Beko Basketbol Ligi’nde 7. hafta heyecanı
 

BBL'de heyecan sürüyor


Beko Basketbol Ligi’ne bu hafta oynanacak maçlarla devam edilecek. Maçlara kısaca bakalım…

Cuma 18:00

Aliağa Petkim – Beşiktaş Milangaz

Haftanın açılış maçı haftanın en iyi maçlarından birine sahne olabilir. Aliağa Petkim lige kötü başladıktan sonra Tofaş galibiyetiyle ritmini buldu ve daha sonraki üç maçta ligin en zayıf takımlarından üçünü de yenmeyi başardı. Bu maçlar zaten kazanmaları gereken maçlardı ama Pinkney’in de katılımıyla takım oldukça ritmini buldu. Beşiktaş Milangaz ise ligin en güçlü takımlarından birkaçını yendikten sonra geçen hafta evinde hiç beklemediği bir yenilgi aldı ve Erdemir’e yenildi. Maçın ilginç boyutu, maç boyunca Beşiktaş’ın öne geçememesi ve Erdemir’in maçı tamamen domine etmesiydi. Beşiktaş hafta içinde Semih Erden’i de kaybetti ve Ersin Görkem-Qvale-Hacıyeva-Pinkney pota altına karşı Kzell Wesson ve Caner Ercan’ı durduramayan Beşiktaş pota altının ne yapacağını merakla bekliyorum.

 

Cumartesi 13:30

Anadolu Efes – Pınar Karşıyaka

Anadolu Efes ligde namağlup olan tek takım ve rakipleri karşısında da hiç zor duruma düşmedi. Pınar Karşıyaka son beş maçının dördünü kaybetti ama kaybettiği takımlar Galatasaray MP, Beşiktaş Milangaz, Fenerbahçe Ülker ve Türk Telekom. Sezon başındaki kupa maçında da Efes karşısında çok zor anlar yaşamışlardı. Kadro derinliğiyle Efes sadece bu maçta değil bütün sezon boyunca favori olarak duruyor.

 

Cumartesi 16:00

Banvit – Antalya BŞB

Banvit şu ana kadar sürpriz bir mağlubiyet veya galibiyet almadı, işler beklendiği gibi gidiyor. Haftanın en önemli olayı Cemal Nalga’nın cezasını tamamlamış olması ve bu hafta oynayabilecek durumda olması. Antalya ise lige çok kötü başladı ve daha da kötü olan ise bu süreçte güçlü diyebileceğimiz sadece Türk Telekom ve Fenerbahçe Ülker ile karşılaşmış olmaları. Banvit yine bekleneni verir ve Antalya’nın galibiyeti hasreti devam eder diye düşünüyorum.

 

Hacettepe Üniversitesi – Tofaş

Başkent temsilcisi potansiyeli yüksek olan bir kadro kurmasına rağmen şu ana kadar bekleneni veremedi. Ligin ilk haftasında Aliağa Petkim’i yenmeleri dışında bir galibiyetleri yok. Tofaş ise Banvit gibi bekleneni veriyor, bu performansla play-off’a son anda kalabilirler gibi bir görünüyor. Geçen hafta Ruzic’in yokluğunda Galatasaray’a kafa tutamayan Tofaş bu hafta deplasmanda galibiyet arayacak.

 

Cumartesi 17:00

Olin Edirne – Bandırma Kırmızı

Olin Edirne çok başarılı geçen sezonun ardından bu sezon hayal kırıklığı yaratıyor. Geçen hafta Antalya deplasmanında kazanmalarına rağmen toplamda sadece iki galibiyet aldılar. Bandırma Kırmızı ise maçlarına antrenman maçı gibi çıkıyor. Geçen hafta Aliağa Petkim karşısında maçı uzatmaya kadar götürdüler. Bandırma Kırmızı bireysel performanslara bağlı bir oyun oynuyor, Olin Edirne ise daha bir takım görüntüsünde ve galibiyet amaçlıyor.

               

Cumartesi 17:30

Erdemir – Türk Telekom

Geçen hafta büyük bir başarıya imza atan Erdemir bu hafta ligin bir diğer elit takımını konuk ediyor. Erdemir gelecek hafta da Fenerbahçe Ülker’le karşılaşacak. Bu zorlu seride, Beşiktaş’ı yendikten sonra bu iki maçtan en az birini kazanmak isterler. Erdemir ligin ilk maçında Anadolu Efes karşısında fark yedikten sonra toparlandı ve beş maçın dördünü kazandı. Türk Telekom ise Washington-Mehmet Okur önderliğinde başarılı bir sezon geçiriyor. Takım yapılarına bakarsak Erdemir daha çok takım oyununa bağlı, Türk Telekom ise yıldızların günlük performanslarına bağlı. Zor bir maç olacak.

 

Pazar 13:30

Mersin BŞB – Fenerbahçe Ülker

Mersin son iki maçını kaybetti ama Beşiktaş ve Türk Telekom maçlarında geri adım atmadan göze hoş gelen bir basketbol sergiledi, aynı performansı bu maçta da sergileyebilirler. Fenerbahçe Ülker ise iki mağlubiyetten sonra geçen hafta Pınar Karşıyaka deplasmanında kazandı ama takımın performansının istenilen seviyede olduğunu söylemek zor. Fenerbahçe Ülker bu performansıyla Anadolu Efes, Beşiktaş Milangaz, Galatasaray Medical Park ve Türk Telekom’un gerisinde kalıyor, bu maçı da kazanabilirler ama göze hoş gelen bir basketbol sergilemedikçe ve maçı domine etmedikçe fikrimi değiştirmeyecekler.

               

Pazar 15:30

Galatasaray Medical Park – Trabzonspor

İki takımın arasında büyük bir fark var. Trabzonspor son maçlarında toparlanma belirtileri gösterse de bu maçın kesin favorisinin Galatasaray olduğu gerçeği değişmiyor. 

 
Toplam blog
: 641
: 316
Kayıt tarihi
: 16.12.07
 
 

Bir uluslararası ilişkiler öğrencisinin gözünden dünya ve bonusu olarak da futbol... ..