Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mayıs '15

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

BEL ÇEVRESİNİ İNCELTEN DİYET

BEL ÇEVRESİNİ İNCELTEN DİYET
 

Bel


BEL ÇEVRESİNİ İNCELTEN DİYET
Bel çevresinizde oluşan fazla yağların azalması için doğru besin seçimi yapmalı ve öğün düzeninize dikkat etmelisiniz. Bel çevrenizin kalınlaşmasını sağlayan sağlık risklerinizi kontrol ettirmeli ( D vitamini eksikliği, insülin direnci-diyabet ( şeker hastalığı), karaciğer yağlanması ..gibi)  , sindirim sorunu ve yeterli su içememeniz de ( vücutta) ödem oluşması sorununuzu artırır, bel çevrenizin kalınlaşmasını sağlar. Öğün düzenine dikkat etmeniz ve günde en az 1 defa ara öğün yapmanız sağlıklı besin seçimi yaparak bel çevrenizin incelmesini sağlar.
 
 
BEL ÇEVRENİZİ İNCELTMEK İÇİN;
Metabolizma hızınızı artırarak bel çevrenizin incelmesi için güne kahvaltı ile başlayın. 
Günde 2-2,5 litre su için ve içtiğiniz suyun 1 litresini limonlu veya tarçınlı olmasını sağlayın.
Süt –yoğurt olan besinlerin az yağlı ( light) olanlarını tercih edin.
Ana öğünlerinizdeki yemeklerle beraber salata yiyin.
Günde 2-3 fincan bitki çayı için. Tarçınlı-limonlu şekersiz yeşil çay veya mate çayını tercih edin.
Sağlıklı karbonhidrat olan besinler bel çevrenizin incelmesini sağlar. Ana öğünlerinizde kuru baklagil, bulgur, çavdar-tam buğday ekmeği tercih edin.
•Bel çevresini incelten spor programları ile diyetinizi desteklemelisiniz.
 
 
BEL ÇEVRESİNİ İNCELTEN DİYET
KAHVALTI 
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Adet yumurta + 1 adet yumurta akı ile yapılmış omlet
2 Adet çavdarlı wasa
4 Adet çiğ badem
1 Fincan limonlu yeşil çay ( şekersiz)
ARA ÖĞÜN
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
2 Dilim tarçınlı ananas
1 Fincan kahve ( şekersiz)
ÖĞLE YEMEĞİ
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Su bardağı tok tutan ayran
1 Tabak zeytinyağlı semizotu ( 2 kepçe/susuz)
1 Servis kaşığı karabuğday ( 3 yemek kaşığı)
1 Kase taze naneli domates salatası ( 1 tatlı kaşığı nar ekşili)
TOK TUTAN AYRAN ( 2 kişilik) 
Malzemeler: 2 su bardağı az yağlı ayran, 1/5 demet ince doğranmış taze nane, ½ çay kaşığı toz zerdeçal, ½ çay kaşığı toz tatlı kırmızı biber,7-8 adet buz,1-2 yaprak taze nane.
Hazırlanışı: Bir sürahiye ayranı, taze naneyi,zerdeçalı, kırmızı biberi ve buzları ekleyip karıştırın. Servis yaparken taze nane yaprağı ekleyin. 
ARA ÖĞÜN 
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Dilim az yağlı dil peyniri 
2 Adet çavdarlı wasa
Bol söğüş maydanoz,dereotu,salatalık
1 Fincan limonlu yeşil çay ( şekersiz)
AKŞAM YEMEĞİ 
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
100 Gram ızgara kekikli pul biberli biftek 
1 Kase buharda haşlanmış sarımsaklı kabak –taze fasulye
1 Servis kaşığı mercimek salatası ( 4-5 yemek kaşığı) 
MERCİMEK SALATASI 
Malzemeler: 1 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 adet doğranmış kırmızı kapya biber, 2 yemek kaşığı haşlanmış buğday, ¼ demet taze maydanoz, 3-4 dal doğranmış taze soğan 1 tatlı kaşığı zeytinyağı, 1 yemek kaşığı nar ekşisi, 1 tatlı kaşığı sumak, 1/2 çay kaşığı tuz.
Hazırlanışı: Bir kasede kuru baklagilleri, maydanozu, taze soğanı ,baharatları ve zeytinyağını karıştırın. Servis yaparken üzerine kimyon ekleyin.
ARA ÖĞÜN 
2 Su bardağı yeşil elmalı –tarçınlı su ( Yemekten 15-20 dakika önce)
1 Kase az yağlı yoğurt ( 200 gram)
1 Fincan rezene çayı ( şekersiz) 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Önerilerine Ekle Beğendiğiniz blogları önerin, herkes okusun.

 
Tıklayın, siz de blog yazarı olun! Aklınızdan geçenleri paylaşın!
Facebook hesabınızla yorum yapın, daha çabuk onaylansın!
 
 
Toplam blog
: 18
Toplam yorum
: 1
Toplam mesaj
: 0
Ort. okunma sayısı
: 494
Kayıt tarihi
: 04.12.14
 
 

2004 yılında Başkent Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik bölümünden baş..

 
 
Yazarı paylaş
  • Tümünü göster