Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

04 Şubat '10

 
Kategori
Beslenme / Diyet
 

Bel İncelten Diyet

Bel İncelten Diyet
 


Bölgesel incelme planları, yâni göbek eriten, kalça incelten diyetler pek işe yaramasalar da, beslenmede birtakım püf noktalarına dikkat edildiği takdirde, beklenenden çok daha fazla bel incelmesi sağlanabileceğini gösteren bulgular var...


Bu bulgular şimdilik az sayıda çalışmalar sonucunda elde edilmiş ve henüz yeteri kadar onaylanmış olmasalar dahi, bu basit ipuçlarını bilmekte, hatta denemekte yarar var!..


"American Journal of Clinical Nutrution" dergisinde yayınlanan bir çalışmada, düşük kalorili beslenme planları yapılırken tam tahıllara ağırlık verildiğinde (karbonhidrat seçimlerinde tam tahıllar tercih edildiğinde), bel çevresindeki yağların daha fazla eridiği gözlenmiş. Bunun nedeni olarak da, tam tahılların insülin direncini tahrik etmemeleri gösterilmiş.


Yoğurdun ön planda tutulduğu diyetlerde de bel çevresinde beklenenden daha fazla incelme oluyor. Yağsız ya da yarım yağlı yoğurda dayalı protein seçimleri, bel-karın bölgesindeki yağ kaybını hızlandırıyor...


Tam yağlı yoğurt ile daha da etkili sonuçlar alınacağını iddia edenler de yok değil!.. Yoğurdun nasıl bir mekanizma ile karın içi yağları azalttığı henüz bilinmiyor. Tam yağlı veya yarım yağlı yoğurdun Conjugateted Linoleic Acid (CLA) içeriğinin bu etkide bir rolü olabileceği düşünülmekte.


Bazı diyetisyenler yağ olarak tekli doymamış yağların, bilhassa da zeytinyağının tercih edildiği diyet planlarının da karın, göbek ve bel çevresindeki yağ kaybını hızlandırdığını söylüyorlar. Bu plan üzerine çalışan diyetisyenler de bu sebeple tam tahıllara, yoğurt ve zeytinyağına öncelik veriyor, lâkin ceviz ve fındık yağını da listeye mutlaka ilave ediyorlar.


Önemli bir ayrıntı da her gün düzenli olarak yapılan 30 ilâ 45 dakikalık yürüyüşlerin, bel-karın bölgesinden yağ kaybını desteklediğidir...


Karın bölgesi kaslarını güçlendiren egzersizlerden yararlanmak da mümkündür tabii ki...


Göbek-bel-karın yağlarının, insülin direnci ile ilgili olabileceğini, bu sorunun ise kalp, diyabet ve hipertansiyon rahatsızlıkları ile ilişkili olduğunu da unutmamak lazım.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..