Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Eylül '10

 
Kategori
Spor
 

Belçika maçı kaderimizi belirleyecektir.

Kazakistan karşısında net bir skorla 3 puan alan milli takımımızın 2012 eleme grubunda neler yapabileceğine yönelik net bilgi sahibimizi olmamızı sağlayacak maç bu akşam Kadıköy’de oynanacak.

Belçika ve Avusturya takımları bu grubun kaderini belirleyecektir.

Nasıl dünya kupası eleme grubunda Bosna Hersek bizim yol haritamızı çizmişse bu iki ülke ile oynayacağımız maçlar belki de Almanya ile yapacaklarımızdan çok daha önemli olacaktır.

Millilerimiz basketbol maçını büyük bir keyifle izledi; biz de kendilerini elbette… Eğlenmeleri, birbirlerinin üzerine çıkmalarına bir diyeceğimiz yok; ancak basketbol takımımızın 12 oyuncusunun birbirlerini tamamlayan ve oyun konsantrasyonlarının bir an düşmeyen görüntülerinin futbol takımımıza örnek olduğunu umuyorum.

Ayrıca kendilerine güç veren basketbolcu arkadaşlarının bir gün sonra oynayacakları maça hazırlamak da futbolcularımıza düşüyor.

Başarı birbirini tetikleyen önemli bir motivasyon unsurudur. Basketbol milli takımının Fransa karşısında aldığı galibiyet ister istemez futbolcularımızı da etkileyecektir. Belçika karşısındaki iyi oyun ve galibiyet de basketbolcularımızı...

Milli takımız Belçika’yı yenmesi halinde uzun zaman sonra ilk defa 2’de 2 yaparak 8 Ekim’de Berlin’de oynanacak maç öncesinde de grubu lider götürme şansını eline geçirecektir. Almanya maçı 2008’deki yarı finalin rövanşı olabilir ve takımımız hiç kimsenin beklemediği bir galibiyete ulaşarak gruptaki işini kolaylayabilir.

Kendisini yenileme potansiyelini içinde barındıran, çok yetenekli ve bir o kadar da başarıya aç oyuncuları bünyesine katan milli takımız işini biraz ciddiye alırsa Löw’ün takımına play-off bile oynatabilir.

Aksini düşünmek dahi istemiyorum ancak Belçika karşısında olası bir puan kaybının bize dejavu yaşatacağı, dünya kupası elemelerinde başımıza ne geldiyse hepsini teker teker hatırlatacağı da ortadadır. Bu durumda bir anlamda bir kulüp takımı havasına bürünmüş bu oyuncularla bir an önce vedalaşmak en hayırlısı olacaktır.

 
Toplam blog
: 2033
: 1268
Kayıt tarihi
: 09.06.06
 
 

"Keyif verici bir yalnızlık" olarak gördüğüm yazma serüvenimin en önemli merkezlerinden bir tanes..