Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

02 Haziran '10

 
Kategori
Haber
 

Belediye, "kuduz" şüpheli sahipli bir köpeği, barınakta, bir başkasına sattı.

Belediye, "kuduz" şüpheli sahipli bir köpeği, barınakta, bir başkasına sattı.
 

K.Adası Belediyesi köpek barınağına "kuduz" şüphesi ile gelen sahipli bu köpek, başkasına satıldı.


“İhtiyar anamın gözü, kulağı, diliydi o köpek. Benim de can yoldaşımdı” diyor Kuşadalı Ferda Kalkan. Köpekleri “Didi”yi, birisini ısırdı diye alıp götürüp gözlem evine atmışlar ” On gün sonra gel” deyip, başından savmışlar köpek sahibini.

Müddetin sonunda köpeğini istemeğe gittiği makam “ Tüh, yav, yanlışlık oldu. Biz senin köpeğini sattık” demesin mi?

Gözlem altındaki bir köpek nasıl bir başkasına satılır? Köpek kuduz şüphesi ile karantinaya alınmışken, hakkında da hiçbir rapor yokken bir başka şahsa bağış karşılığı nasıl satılır bu köpek? Ya kuduz şüphesi doğruysa, bunun vebalini kim öder?

Veteriner pişkin. “ Eh be, uzattın gâri, demiş köpek sahibine, devamla da, alt tarafı bir köpek değil mi? Üzülme sen. İstediğin köpeği seç, sana yeni bir köpek veririz” deyivermiş.

“Amasya’nın var dağı, biri olmazsa biri var! nasılsa.” Öyle mi?!

Yahu burası, resmi köpek evi, Veterinerin çiftliği mi? Kimin malını kime satıyorsun sen. Sen köpek çiftliği ağası mısın? Köpek bir başkasını, yeni sahibinin yanında da ısırırsa, kabahatli kim? Öyle ya. Sen çiftlik ağası değil misin? Bütün kuduzlar sana gel miyor mu? Gelirse gelir, icabına bakarsın değil mi? Bunlar nasıl olsa rutin işler.

Ama vatandaşın köpek sevgisi rutin değil. Evde anası var, köpekleri rüyalarına giriyor. Tuvalete gitse kadın, peşinden gidip, kapsında bekliyor. Onun can yoldaşı o köpek. İhtiyar kadının psikolojisi bozuldu. Sense, ağa gibi davranıyorsun.

Köpek, Manisa’ya satılmış. Yani bağış karşılığı makbuzlarla alınıp verilmiş. “ Gidip alacağız” demişler. Kimse gitmemiş.

Geride gözü yaşlı, psikolojisi bozuk bir ana varmış. İçi kan ağlayan bir oğul varmış. Kime ne? Öyle ya!.

Daha dün İzmir’e, İngiltere Kraliyet Ailesinin köpek uzmanları geldi sokak köpeği nasıl canını acıtmadan yakalanır diye, modern aletler sergilediler kurslarda. Ve de sizlerin sergilediği pis oyun ise, işte gözler önünde. Yazıklar olsun .

Yahu icra mallarının toplandığı “yed’i emin “ depolarındaki malı, ha deyince oradaki memur, kanunsuz olarak satabilir mi?

Bir kuduz şüphesi ile size köpek uzattılar “ tutuko” diye. Siz, “yutuku” anladınız ve hasta, masta bakmadan köpeği satıp, başınızdan savdınız. Köpeğin esas sahibi gelip isteyince de “ Ah sormayın. Yanlışlık olmuş. “Köpek Manisa’da gidip getiririz” dediniz. Ve de hala gidip getirmediniz. Yazıklar olsun!

Savcılığın verdiği takipsizlik kararına sakın güvenmeyin. Savcılık iyi aydınlatılamadan takipsizlik kararı vermiş. İtiraz sonucu bu karar değişecektir, haberiniz ola. Yeter ki köpeğin sahibi, zamanında mahkemeye itiraz edebilsin.

Satış işi karışık. Kimlik kartının numarası makbuza kaydediliyor. Bu adam köpeğin sahibiyim diyor, eğer iddialar doğru ise. Köpeğin hakiki sahibinin kimlik numarası ile bu şahsın numarası birbirini tutmuyor. Nasıl verirsiniz elin yabancısına bu köpeği? Hı?!

Adam durumu Kuşadası’nda bize gelip anlattığında, hüngür hüngür ağlıyordu. Biricik anamın psikolojisi bozuldu diye.

Ve siz, Sayın Kuşadası Belediye Başkanı. “Açıklık politikan” nerede? Partinin büyükleri gibi “ büyük” düşün. Bu konu size, bir hemşeriniz tarafından aktarıldı. Konuyu biliyorsunuz? Hala duruma vaziyet etmeniz için, vakit var. Vatandaşın anası, ızdıraplar içinde. Kurtarınız onu. Köpeği bulup, sahine veriniz. Halkçılığın o mümtaz görevini üstlenin ve duruma el koyunuz.. Sizin , önemli bir köpek barınağına sahip olduğunuzu ve hayvanlar hakkında candan söylemleriniz olduğunu ve bir ödül de kazandığınızı bilmekteyiz.

İyi valla. Adam bağa girsin izinsiz. Üzümleri yesin. Kütükleri yaksın. Sahibini de çağırıp bir güzel döğsün. Leşini de Hükümetin kapısı önüne koysun. Kollarını sallayarak çıkıp dolaşsın.

Sayın Başkana söyleyelim, bunun adı ne olur “Belediye, kuduz şüpheli köpeği, kapattığı barınakta sattı” olur adı.

Tez el koyunuz, Sayın Başkan

Ört ki, ölem!

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..