Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Şubat '19

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Belediye Başkan Adaylarına Öneriler

Ben İzmir’de yaşıyorum. Ama tavsiyelerim geneldir.

Öncelikle farkındalık. Acaba belediye başkan adaylarımız engellileri ne kadar tanıyor. Yeni bir başlangıç yapılabilir. Öyle gözlerinizi kapatarak tekerlekli sandalyeye oturarak farkındalık olmaz helede dünyada sadece Macaristan ve İzmir’de olan farkındalık merkeziyle hiç olmaz. Farkındalık önce okuyarak olur. Engellilerle ilgili konuşma yapacağınız dernek ziyareti düşündüğünüz zaman lütfen biraz okuyun. Keşke engelli Belediye Başkan Adayları ve yanınızda en azından engellilik bilinci olan meclis üyesi adayınız olsaydı. Yâda Belediye Başkanının engelli danışmanı olmalıdır. Farkındalık engelli derneklerini evlerini ziyaretle olur. Yâda farklı engel guruplarıyla zaman geçirerek olabilir. Örneğin Şehri tekerlekli sandalyeli arkadaşlarla dolaşarak kaç tane kafe yâda Kamu kurumuna yâda Belediyeye engelliler girebiliyor yâda giremiyor.

Seçim yaklaşıyor oy kullanılacak okul yâda diğer kurumlar ne kadar erişilebilir olacak. Seçim sürecinde engellilerle ilgi neler yapılacak yol haritanız nedir kamuoyuyla paylaşınız.

Engellilerle bir arada olduğunuzda onları kedi yavrusu gibi sevmeyiniz. Bazı yöneticilerimiz maalesef bu şekilde davranıyor. Şahsen ben izinsiz olarak bir kişinin bedenime dokunmasından hiç hoşlanmam. Bir belediye başkanı görmeyen birine el şakası yapıyordu kameralar önünde hiç te şık değil.

Biz fırsat buldukça ihlalleri raporluyoruz. Özellikle bağımsız hareket eğitimimiz slaytımı’zı incelerseniz İzmir ve konak bölgesi erişilebilirlik ihlallerini görürsünüz. Engellilerle vakit geçirin kaç tane otobüse minibüse tekerlekli sandalyeyle biniliyor. Kaç tane engellilere uygun taksi var. Akıllı durakların durumu nedir bi taksi uygulaması şehrinizde var mı yani engelliler mobil uygulamalarıyla taksi çağırabiliyor mu lütfen öncelikle durum tespiti yapın ve engellilerle ilgili politikalarınızı açıklayın ve hem oy alın hem de dua alın özellikle İzmir’deki Belediye Başkan Adayları takibimizde kim engellilerle ilgili faaliyet etkinlikler yapıyor. Zamanla bunları toplumla paylaşacağız. D

erneklerin etkinliklerine katılınız tavsiyesine bizden bir çağrıyla yazımıza son verelim.16 Şubat Cumartesi saat 14’de Dernek merkezimizde 14 Şubat sevgililer günü nedeniyle engelli çiftleri ağırlayacağız siz Başkan Adayımızı da aramızda görmek isteriz.

Salih ARIKAN, Tel: 0506 514 96 93

Bağımsız Hareket kursumuz

https://www.youtube.com/watch?v=BsxdDJMTwLY&t=28s

 

 
Toplam blog
: 1156
: 67
Kayıt tarihi
: 17.11.16
 
 

1977 Manisa Akhisar'da doğdum. 1986 İzmir Bornova İzmir Körler Okulu'na başladım. 1997 İzmir Karaba..