Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

31 Ekim '17

 
Kategori
Siyaset
 

Belediye Başkanlarının Görevden Alınması AKP’ye Oy Kazandırdı; CHP’de Olsa Parti Baraj Altında Kalır

İki partinin yapısının farklı olmasından kaynaklanıyor bu durum. CHP’nin AKP’den daha iyi bir parti olduğu anlamında söylemiyoruz; CHP’nin seçmenleri demokratik düşünceleri nedeniyle böyle bir şeyi kabul etmez çünkü.

Gerçi CHP’yi ne kadar eleştirsek de doğruya doğru parti olarak böyle bir şeyi yapmaz. AKP’de ise seçmen profili farklı. Sadece parti dedi diye değil böyle bir şeyi onaylayan ve bunu demokrasiye uygun bulan bir yapı var.

Ben yine de özellikle referandumda bir kısım AKP seçmeninin başkanlığa hayır oyu kullanmasına dayanarak bu konuda da (belediye başkanlarının görevden alınması) tabanda yine referanduma hayır diyenler tarafından bir tepkinin oluştuğunu, şu an için renk vermeseler de 2019 seçimlerinde bunun sandığa yansıyacağını düşünüyorum. Çünkü yapılan demokrasi tanımına uymuyor.

Bunun dışında yapılan AKP’nin siyasi yapısına uygun bir davranış. AKP’de demokrasi yok ama yine de benim de mantığımı zorlayan haklı izahat duyuyoruz. Devir değişiyor demokrasi de değişir. Ortada bir başarısızlık varsa sanki partinin buna hakkı varmış gibi görünüyor. Aslında itiraza edilen bu olmamalı, yanlış olan hem bunu yapıp hem de seçimden bahsetmek.

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..