Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

26 Mayıs '10

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

Belediyeler Birliği Olağan Toplantısı Mersin'de yapıldı...

Belediyeler Birliği Olağan Toplantısı Mersin'de yapıldı...
 

Çukurova Bölgesi,Belediye Başkanları Mersin'de bir araya geldiler.


Kısa adı ÇBB olan Çukurova Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.
Mersin'in yanı sıra Adana, Hatay ve Osmaniye'deki belediye başkanları arasından seçilen isimlerce oluşturulan ÇBB Meclisi, söz konusu toplantıda birliğin 2009 yılı faaliyet raporunun yanı sıra aynı dönemdeki gelir-giderleri de masaya yatırdı. Birliğin 2009 yılında kasasında 193 bin lira para kaldığı ve bütçenin yüzde 42 oranında gerçekleştiği kaydedildi. Ayrıca Birliğin 2010 bütçesinin 750 bin lira olarak belirlenmesi kararlaştırıldı. Birlik hizmet binasıyla ilgili gelişmelerin de ele alındığı toplantıda ayrıca Encümen seçimleri de gerçekleştirildi.
Burada konuşan Birlik Başkanı Macit Özcan, 11 yıldan bu yana belediye başkanlığı yaptığını hatırlatarak, aradan geçen bunca yıla rağmen yerel yönetimler konusunda bilmediği bazı konular olduğunu ve konunun uzmanına danışmak zorunda kaldığını anlattı. Birlik çatısı altındaki belediye başkanlarının eksik kaldıkları konularda bilgilendirilmeleri noktasında başlatılan eğitim çalışmalarının sürdürüldüğünü kaydeden Başkan Macit Özcan, böylelikle belediye başkanlarının yanlış yapmalarının da önüne geçmeye çalıştıklarının altını çizdi.
Yerel yönetimlerin en önemli sorununun maddi kaynak olduğunu vurgulayan Başkan Macit Özcan, yaşanan ekonomik sıkıntıların aşılabilmesi için kentte bulunan kurum ve kuruluşların yanı sıra üniversitelerle de ortak projeler geliştirilmesi önerisinde bulundu. Çukurova Kalkınma Ajansı'nın, yerel yönetimler açısından önemli bir kapı olduğunu ifade eden Başkan Macit Özcan, belediyelerin hazırladıkları projelerle ajanstan destek alabileceğini, bunun yanında Avrupa Birliği fonlarından da belediyelerin ürettikleri projelerle kendisine kaynak oluşturabileceğinin altını çizdi.
Belediyelerin çok zor şartlar altında hizmet üretmeye çalıştığını vurgulayan Başkan Macit Özcan, "Belediyeler, boşanma işlemleri haricinde her türlü işi yapıyor. Bir vatandaş için gerekli olan nikah işlemlerinden, çocuğunun sünnetine kadar olan her hizmeti vermek zorundayız. İşte böylesine çeşitli ve zor görevlerimiz var. Halka en yakın hizmet veren kurumlar belediyelerdir. Hiç kimse Ankara'ya gidip de bu tür işlerinin çözülmesini sağlayamaz. Oradan 'Çözün' diye talimat verirler ama sorunun böyle çözülmeyeceğini kendileri de bilirler. Sonra yine gelip belediyenin kapısına dayanırlar" dedi.
İşsizliğin sadece Çukurova Bölgesi'nin değil, aynı zamanda Türkiye'nin de en önemli sorunu olduğunu, bugün işsizlik oranının yüzde 15'e ulaştığına işaret eden Başkan Macit Özcan, "Vatandaş yanınıza gelip elinizi sıktığında ilk sözü oğluna ya da kızına iş istemek oluyor. Ne yazık ki, Türkiye'nin en önemli sorunu bu. Belediyeler olarak bu sorunu çözebilme imkanımız kısıtlı. Bunun yanında yaşanan ekonomik krizden en çok etkilenen kurumların başında belediyeler yer alıyor. Maliye Bakanlığı ve İller Bankası'ndan belediyelere aktarılan pay da düşürülünce iş daha da içinden çıkılmaz bir hal aldı. Gelirlerimiz yarı yarıya azaldı. Büyükşehir Belediyesi statüsündeyiz ama sadece maaş ve sigortaları ödeyebiliyoruz. Elektrik parasını ucu ucuna yetiştiriyoruz. Üstüne bir de mazot parası ödersek hizmet üretmek için elimizde para kalmıyor" dedi.
Daha sonra gerçekleşen seçim sonucu Çukurova Belediyeler Birliği Encümen Üyelikleri’ne Hamit Tuna, Burhanettin Kocamaz, Hüseyin Sözlü, Yıldıray Arıkan, Kazım Özgen, Cevdet Yağ ile Ahmet Zenbilci seçildi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..