Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Şubat '19

 
Kategori
Güncel
 

Belediyelerden Beklentiler


İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR VE İLÇE
BELEDİYE BAŞKANLIKLARINDAN BEKLENTİLERİM...

------------------------------------------------

01.. Asgari ücretli veya düşük ücretli çalışanlar için önemli gider kalemi olan mavi kart bedeli % 50 indirilerek işe gitmek yük olmaktan çıkarılmalıdır.  

02..Balık istifi insan taşıyan, yolcuların biri birine sürtünmesinin meşru hale geldiği toplu taşıma sayısı seferleri artırılmalıdır. METRO seferleri 3-4 dakikada bir yapılmalıdır. METROBÜS güzergâhı uygun mesafelerde TRAMVAY veya HAVARAY düzenine dönüştürülmelidir.      

03..Kurallara uymayarak trafiği karman çorban hale getiren, yolcuların eziyetle bindiği köyler arası ulaşım aracı olan minibüslerin (deniz motorları gibi) iki tanesi bir Halk Otobüsüne dönüştürülmelidir.      

04..Yaşlıların, çocukların hatta ortalama insanların uzun mesafelerde sorun yaşamaması için uzun güzergahlarda (vapurlar ve deniz motorlarında olduğu gibi) WC li ve aperatif büfeli otobüs lerin, metrobüs lerin, tramvay ların, metro ların oluşması yolculuğu kolaylaştıracaktır. İnsanların tuvalet ihtiyacı için gerilmeleri ve aç yolculuk yapmaları çözümlenmiş olacaktır.

05..Görsel ve fiziksel kirlilik ayrıca haksız kazanç yaratan, ulufe olarak dağıtılmış meydanlar ve sahillerdeki büfe ve kafeteryalar iptal edilerek yerine ekonomik fiyatlı BELTUR a ait ‘çay-kahve-sandviç otomatları’ konmalıdır.   

06..Tuzla’dan Büyükçekmece’ye uygun her ilçede iskelesi olacak şekilde yolcu alabilecek feribotların konması trafiği ve ulaşım süresini çok rahatlatacaktır.

08..Tepeler arasında teleferik ulaşımının toplu taşımaya katılması; Taksimden Mecidiyeköy’den Altunizade’ye Çamlıca’ya olacağı gibi uygun tepeler arasında TELEFERİĞİN konması ulaşımı ve trafiği rahatlatacak ve uygun bölgelerde keyifli hale getirecektir.   

09..Semt pazarları için sabit yerler yapılması hem hizmette süreklilik sağlayacak hem de sokaklarda oluşan karmaşa ve kirlilik önlenecektir.  

10..Metro istasyonlarında sıklıkla karşılaştığımız yürüyen merdiven ve asansörlerin arızalanmasına önlem alınarak vatandaşların özellikle engellilerin mağduriyeti önlenmelidir.  

11..Arabalılar için önemli problem haline gelen otopark sorunu, yer altı ve yer üstü katlı otoparkların arttırılmasıyla sorun çözülebilir. Ayrıca fahiş hale gelen oto-park ücretlerine de çözüm üretilebilir.

12..Yerli ve mülteci dilenciler için sosyal barınma merkezleri oluşturularak yasaklanması; Her trafik ışıklarında, her adımda insanların önüne çıkan hatta taciz eden yerli ve göçmen dilenciler için sosyal barınma merkezleri yapılarak bu önemli sorunun önüne geçilmelidir.     

13..Anadoludan İstanbul’a çalışmaya gelmiş çalışanlara her ilçede sosyal barınma merkezleri yapılarak sağlıklı ortamlarda barınmaları sağlanarak insanca hizmet vermeleri sağlanmalıdır.

14..İmar planları ilçenin kentin seçmenlerinin oylamasına sunulmalıdır.

15..Her mahallede spor aktivitelerini ve yaşlı bakım hizmetlerini kapsayacak sosyal merkezler yapılarak  bu önemli soruna çözüm üretilmelidir.  

MENTÖR ... Kadri KANPAK - 0.539.914.85.80 – kadrikanpak@hotmail.com

(Yönetim Danışmanı, Mali Müşavir, Profesyonel KOÇ)                     

 
Toplam blog
: 617
: 1221
Kayıt tarihi
: 03.12.07
 
 

Her kesimi anlama ve kabullenme bilincimle; her kişinin asgari yaşam şartlarına sahip olabildiği,..