- Kategori
- Dünya Mutfakları
Belem pastası
Bir kaç gün önce Portekiz'i tanıtan bir belgesel izledim. 1873 yılından bu yana faal olan belem pastalarıyla nam salmış Potekiz'in ulusal tatlısı haline gelmiş bir tatlı. Yolunuz düşerse yemeden gelemiyeceğiniz garanti imiş. Her turist rehperi mutlaka sizi bu pastanete yönlendirirmiş. Ben de bu tarifi gerçeğe en uygun olacağını düşündüğüm karma bir tarif yaparak oluşturdum umarım beğenirsiniz.
Malzemeler
6 yaprak milföy hamuru
3 yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı şeker, bir buçuk su bardağı süt ve krema (yarı yarıya)
1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası
1 çubuk tarçın
1 paket vanilya
Yapılışı
Süt, krema, tarçın, şeker bir tencereye alıp kaynatın. Ilıyınca nişasta ve vanilyayı ilace edin. İyice karıştırın çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip pürüzsüz hale getirin. Milföyleri çıkarıp rulo yapılacak kıvama gelene kadar bekleyin. Tek bir hamur haline getirin sıkı bir rulo yapın. 12 parçaya bölün. Minik kek kalıplarını yağlayın böldüğünüz her paçayı kalıplara yerleştirin(. Parmak ucunuzla kenarlarına doğru bastırarak) Tepsiye yerleştirip ortasına hazırladığınız muhallebi karışımını döküp 300 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu süre fırınına göre değişebilir kızarıp kıarmadığına bakın. Sıcak veya soğuk nasıl daha çok seveceğinize siz karar verin ama Potekizde ılık olanı daha çok tercih ediyorlarmış. Üzerine pudra şekeri ve tarçın ilave etmek zevkinize kalmış.
Afiyet olsun. Sevgiyle kalın