Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mart '14

 
Kategori
Dünya Mutfakları
 

Belem pastası

Belem pastası
 

Bir kaç gün önce Portekiz'i tanıtan bir belgesel izledim. 1873 yılından bu yana faal olan belem pastalarıyla nam salmış Potekiz'in ulusal tatlısı haline gelmiş bir tatlı. Yolunuz düşerse yemeden gelemiyeceğiniz garanti imiş. Her turist rehperi mutlaka sizi bu pastanete yönlendirirmiş. Ben de bu tarifi gerçeğe en uygun olacağını düşündüğüm karma bir tarif yaparak oluşturdum umarım beğenirsiniz.

Malzemeler

6 yaprak milföy hamuru

3 yumurta sarısı, 4 yemek kaşığı şeker, bir buçuk su bardağı süt ve krema (yarı yarıya)

1 yemek kaşığı dolusu mısır nişastası

1 çubuk tarçın

1 paket vanilya

Yapılışı

Süt, krema, tarçın, şeker bir tencereye alıp kaynatın. Ilıyınca nişasta ve vanilyayı ilace edin. İyice karıştırın çırpılmış yumurta sarılarını ilave edip pürüzsüz hale getirin. Milföyleri çıkarıp rulo yapılacak kıvama gelene kadar bekleyin. Tek bir hamur haline getirin sıkı bir rulo yapın. 12 parçaya bölün. Minik kek kalıplarını yağlayın böldüğünüz her paçayı kalıplara yerleştirin(. Parmak ucunuzla kenarlarına doğru bastırarak) Tepsiye yerleştirip ortasına hazırladığınız muhallebi karışımını döküp 300 derecede ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Bu süre fırınına göre değişebilir kızarıp kıarmadığına bakın. Sıcak veya soğuk nasıl daha çok seveceğinize siz karar verin ama Potekizde ılık olanı daha çok tercih ediyorlarmış. Üzerine pudra şekeri ve tarçın ilave etmek zevkinize kalmış.

Afiyet olsun. Sevgiyle kalın

 
Toplam blog
: 77
: 789
Kayıt tarihi
: 03.12.12
 
 

Bir kadın, bir anne, kırk yıllık eş... Resim yapmak, yazı ve şiir yazmak, her gün yeni şeyler..