Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

30 Ocak '13

 
Kategori
Futbol
 

Belhanda transferi üzerine

Belhanda transferi üzerine
 

Yılan hikayesine dönen Younes Belhanda transferi, belki siz bu yazıya rastladığınızda tamamlanmış olacak.

Fransa'ya hareket eden Hasan Çetinkaya ve Şekip Mosturoğlu, yaklaşık 3-4 saattir Fransa'nın İlhan Cavcavı diye tanımlayabileceğimiz,Louis Niccolin ile pazarlık halindeler..Oraya kadar gittiklerine göre transferi bitirip gelirler. Bize çubukluyu giymiş Belhanda fotoğrafı ve anlaşma şartlarını güncellemek kalsın, transferin değerlendirmesini yapalım!

Galatasaray'ın önce Sneijder, sonra da Drogba'yla anlaşması, zaten transfer ihtiyacı olan Fenerbahçe'yi transferi hızlıca bitirmek için harekete geçirmeyi başardı. Tabii Aziz Yıldırım'ın ''Takıma devre arasında 2-3 önemli oyuncu alacağız.'' açıklaması da beklenti oluşturmuştu.

Yakın zamanda fark yaratan oyuncusu, Alex de Souza'yı yollayan Fenerbahçe'de; haliyle Alex'in gönderilişinden sonra, oyun çözme potansiyeli olan bir oyuncu istiyor, bunun için Aziz Yıldırım'ın açıklaması gerekli değildi..

Özellikle Alex'in gidişinden sonra, farklı bir oyun anlayışına dönmeyip, takımın Alex varmış gibi oynaması o bölgede transferi daha da şart kıldı! Cristian Baroni'yi biliyorsunuz bir Alex gibi oynuyor, bir Maldonado gibi.. Hiç bir şekilde güvenemiyorsunuz. Aslında Aykut Kocaman ''Biz Alex Varmış Gibi Oynamıyoruz!'' derken kendince haklı. O Baroni'ye şimdi Belhanda'dan bekleyeceklerini yapmasını söylüyor, Baroni bunu canı isterse yapıyor, canı istemezse yapmıyor. Aykut Hoca da istediğini daha rahat yapacak olan adamı istiyor doğal olarak.

Belhanda Nasıl Bir Futbolcu?

Belhanda'nın nasıl bir futbolcu olduğunu daha kolay anlamak için alttaki tabloyu inceleyelim..

Tablonun alındığı adres http://www.whoscored.com/Players/78195/

Belhanda forvet arkasında , sağ açık ve sol açık olarak oynayabiliyor.. Agresif bir tarafı da var, bunu gördüğü 2 kırmızı karttan da rahatlıkla anlayabiliriz. Ofansif orta sahalar genelde atılan değil, rakibi eksik bırakandır. Ama Belhanda hem atılıyor, hem attırıyor!..

Adam ofansif orta saha oyuncusu denince , aklınıza hemen Alex gelmesin!O stil olarak Alex'ten ziyade Zidane'ı andırıyor, Younes Belhanda Zidane'a göre çabuk extradan kafa vuruşları falan vardı. Zidane muhtemelen daha zeki olanıydı elbette.. Belhanda'da kafa falan hak getire.. Zidane da oyuncuyu veliahtı ilan etmişti.

Belhanda'yı Alex üzerinden konuşmaya devam edersek; Alex rakip ceza alanının içerisinde daha fazla bulunan, forvet karakteri çok daha gelişkin bir oyuncuydu. Belhanda ise yukarıdaki tabloda da göreceğiniz gibi, gol ortalamaları Alex'in çok uzağında olan bir futbolcu. Futbolun savunma tarafında da var olabilen Belhanda , futbola libero olarak başlamış. Sonrasında Montpellier altyapısındaki bir hocası, onun yeteneğini fark edip, onu 10 numaraya taşımış.. Alex'in savunma konusundaki Brezilyalılığı herkesçe malum..

Geçen yıl Montpellier şampiyon olurken, Arsenal'e giden forvet Olivier Giroud ve defans Yanga-Mbiwa ile büyük sürpriz yapan, takımın iskeletinin orta saha ayağı Belhanda idi. 36 maçta 21 gol atan Giroud'a, 28 maçta 12 gol atarak eşlik eden Belhanda; Giroud'un attığı gollerde de pozisyonları hazırlayan baş aktördü. Bu performansı da ona 'Ligin En İyi Genç Futbolcusu'' ödülünü kazandırdı.

Younes Belhanda; dripling özelliği çok gelişmiş bir futbolcu. Rakip ceza alanına topla girişler yapabilecek Belhanda'nın kritik fauller, penaltılar kazandırma potansiyeli büyük..

Sol kenarda oynatılıp, çıkıştaki Salih Uçan'ın oynatılmaya devam edilmesi de mümkün bence.. Fenerbahçe'de kimsenin Stoch'tan daha kötü oynama ihtimali olmadığına göre, %79 pas yüzdesiyle oynayan, çalım atabilen, pas almak için kendini göstermeyi bilen Belhanda da, pekala sol açık oynatılabilir..

Forvet arkasında oynayacaksa da; Meireles-Salih-Belhanda üçlüsünden oluşan bir orta saha düşlüyorum. Topun yönünü rahatça değiştirebilecek bu tercihte, Mehmet Topal'ı da stoperde kullanarak, top oyuna hızlı sokulabilir, rakip kaleye çok daha hızlı gidilebilir diye düşünüyorum.. Malum artık bu ligde rakibin hata yapmasını bekleyen takımların, topu rakip kaleye yakın oynayan-rakip kaleye çabuk giden takımlar kadar başarılı olamadıkları açık.

Mehmet Topal yüzü dönük pas kullanma becerisi bakımından, diğer tüm stoperlerin önünde.. Boyu, hava hakimiyeti yerinde, ikili mücadele kazanmak konusunda da oldukça iyi fiziksel özellikleri var.. 'Fenerbahçe'nin Mascherano'yu stoper yapan Barca'dan neyi eksik?' der yüzünüzde bir de tebessüm bırakırım.

Belhanda Sow'un yanlızlığını azaltacak. Bunun yanında akrobatik hareketler yapan tek Fenerbahçeli olma durumunu da elinden alacak..

Daha fazla Younes Belhanda fotoğrafı için alttaki adrese başvurabilirsiniz!

 

 

 
Toplam blog
: 45
: 444
Kayıt tarihi
: 28.10.12
 
 

Futbola, basketbola voleybola meraklıyım. Diğer pek çok sporu da izlerim. Bunlarla ilgili yazılar..