Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mayıs '12

 
Kategori
Deneme
 

Belirlenen idea

Belirlenen idea
 

resim:internet.


Renkli badanalı, odaları farklı ışıklandırılmış bir evde, her odada birer insan varken, bakışları neyin ne olduğuna odaklanmış, anlamanın önemini idrak etmiş, objeleri bilinirlikle somutlaştırmak istiyor.

Farkındalık sağlanan her şeye yüklenilen bilgiler, gelecek olarak adlandırılan zamanda yine karşılarına çıkıyor.

İnsan olmak gerçeği, düşünceleri oluştururken, bunların yeterli olmadığı ve daha ötesine geçmek gerektiği anlaşılıyor. Güdülenme sonucu rotayı ayarlamak, istediklerini elde etmek için ise, onları hayatında varetmek amacıyla yer açmak ve buna göre eylemleri belirlemek gerekebiliyor.

Bunun tersini de düşünmek mümkün. Nasıl yerinde sayarsın ? Düşünceleri çeşitli yollarla kirleterek ve yapmak istediklerini yapamayacağını kendine ispat ederek. Beyine neyi, nasıl verirsen o şekilde işliyor ve biçimlendiriyor. Düşününce, gerekli olan değişimi sağlamak ve olumlu sonuçları ortaya koyabilmek için, algılama ve bakış açılarını yenilemek önemli. Çok kolay denilemeyecek bir süreç. Çaba, enerji ve kararlılık gerektiriyor.

Acı çekmeye koşullanmış ve yaşamı acı ve olumsuz olayların örüntüsü olarak gören bir insan için, pozitif yönde değişim meşakkatli olabiliyor. En büyük acı ne olabilir? Belki ölüm. Sebep ? Bir ayrılış, bilinmezliğe gidiş, yok oluş vb. düşünceler oluşabiliyor. Ölüm olayının bir zorunluluk ve bir başlangıca zemin hazırladığını düşünmek kederi azaltabiliyor. İster metafizikle bağdaşan fikirler ister başka algılamalar, ne denirse densin, dünya üzerinde sonlu olmak, yaşam amacı mutluluk faktörleri oluşturmak ise insanın, bu, bir eksikliği gösterebiliyor.

Adil standartları yansıtan bakış açısı, böyle bir durumun, insanlar için yetersizliğini göz önüne seriyor. Yaşamdaki süreçlerin devamlılığını sağlayan belli yasalar varsa, daha derine bakmak ve bazı kalıplaşmış düşünceleri sorgulamak gerekebiliyor.

Her şey bir hayalden ibarettir deniliyorsa bunun da bir nedeni olmalı ve acaba o kadar kolay mı ?Kim bilir ?  Bir matematik denklemde eşittirden önceki sayıyı değiştirince sonuç ta değişiyor elbette. O zaman farklı sonuç almak için, düşüncelerin sorgulanması ve tazelenmesi gerekebilir bu da yeni anlamlandırma ile olabilir. Yakıtı olumlu düşüncelerin enerjisi ile sağlanabilir. Önce kendin sonra bulunduğun yere sağlam basmak ve başarılı olmak için !

 

 

selin428@yahoo.com.tr

 

 

 

 

 
Toplam blog
: 155
: 175
Kayıt tarihi
: 02.03.12
 
 

İstanbul Kültür Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İletişim Sanatları, Halkla İlişkiler bö..