Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '21

 
Kategori
Güncel
 

Belirsizlikle Barışmak

Necip Fazıl’ın bir sözü düşüyor aklımıza…

Diyor ki:

Hayatı fazla ciddiye almayın, nasıl olsa içinden sağ çıkamayacaksınız!

Belirsizlikle Barışmak Kaygı ve Endişeyi Yönetmek-Korona Günlükleri kitabın yazarı Prof.Dr. Mehmet Z.SUNGUR şöyle Diyor;

Bir virüs gelir, bol planlı ve yetiştiremeyeceğimizden endişe ettiğimiz işlerle dolu yaşamlarımızda, bize zamanla yarışmanın anlamsızlığını öğreterek yaşamı yavaşlatır, hatta durdurur.

Bir virüs gelir ve hiçbir şeyin tek kişilik olmadığını, yaptığımız ve yapmadıklarımızla yalnızca kendi yaşamlarımızı değil, başkalarının yaşamlarına da dokunduğumuzu, hatta belirlediğimizi görmemizi sağlar. Bir virüs gelir ve belirsizliğin insan yaşamının kaçınılmazlarından birisi olduğu gerçeğiyle bizleri yüzleştirir ve belirsizlikle daha barışık yaşayabilmenin gerekliliğini öğretir.

Acı da aynen belirsizlik gibi insan yaşamının kaçınılmazlarından biridir. Acının kaçınılmaz olduğu bir dünyada,  acı çekmekten daha önemli olabilecek tek şey, acı çekmeye değer bir yaşam öyküsü oluşturabilmektir.

Koronavirüs, bizlere hayatlarımızı gözden geçirip  insan acılarında anlam bulabilme ve  yaşamın yalnızca iyiyi değil tüm duyguları hissedebilmekle ilgili olduğunu fark etme ve yeni yaşam öyküleri oluşturabilme fırsatı verir.

Uzun yıllar kendini bir odaya kapatıp yalnız yaşayan Van Gogh daha sonra dağlara çıkıp resim yapmaya başlıyor…

Soranlara:

Boyama eylemi yapıyorum! der.

Ben de yazma eylemi yapıyorum. Şimdi…

 
Toplam blog
: 18
: 235
Kayıt tarihi
: 09.01.18
 
 

  Yönetici kadrosunda çalışıyorum.Kitap okumayı, film izlemeyi, yazı yazmayı seviyorum. bir erkek..