Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Ağustos '15

 
Kategori
Deneme
 

Belli zamanda ve sürede yapılması gerektiği işin zaruretinden değil bizim işi bilmeyişimizden

Belli zamanda ve sürede yapılması gerektiği işin zaruretinden değil bizim işi bilmeyişimizden
 

“Bugünün işini yarına bırakma” Kalsa nolur! Madem bu konuda bu kadar hassasiyet var bütün işlerimiz zamanında bitiriliyor olsa bari. Neredeeeee!

Ya kardeşim kendinden kaynaklı nedeni yoksa bir işin zamanı mı olur. Atıyorum buğday güzün ekilir ki kış ve bahar yağışını alsın hem de kara soğuğa kalmasın diye. Bu işin zamanında yapılmasını anlarım.  Ama örneğin ne zaman olsa yapabileceğimiz işlerimiz vardır, bunlarda acele edip iki ayağımızı bir pabuca sokmayı ben anlamıyorum.

Ne zaman olsa yapabileceğim işi canım ne zaman isterse o zaman yaparım. Lakin bilinçsiz bir dünyada yaşıyorsanız bir şeyler bazı kimseler sizin bu haklı rahatlığınızı bozar. İşi o gün yapmazsanız bir daha yapamazsınız mesela. Böyle bir saçma sapan düzen vardır. Çatıyı onaracak usta o gün boştur mesela. Bana ne her zaman boş olsun. Ben ona göre değil o bana göre durumunu ayarlayacak. Ona mecbur olmayacağım, başka ustalar olacak. Elim belimde usta mı bekleyeceğim!

Yani iş illa şu zaman yapılır, şu kadar sürede bitirilir diye bir şey yok. Bozuk düzen! Eve başlarım, yavaş yavaş bir senede yaparım. Ama işte mesela hemen eve girmem gerekir, malzeme pahalanacaktır falan. Zamanında yapılıp belli sürede bitirilmesi gereken işler vardır elbette. Ama her iş böyle değildir. Lakin biz her işi böyle yaparız “Bahçeyi sulayayım da öyle sevişelim” İş bekler, aşk beklemez.

Sırf bu nedenle gereksiz yere hayatımızı strese sokarız “Cemşit askerden geldi yanına gitmedik” Gidersin yahu, Allah’ın günü mü bitti; bu gün olmazsa yarın olsun. Her işin ne zaman yapılması gerektiğini biliyor muyuz? Dahası her iş için böyle belli bir zaman var mı? Ve de her iş öyle belli sürede bitirilmek zorunda mı? “Torunumun beşiği var ama altın işlemeli alacağım”  Alırsın, büyüyüp yürümedi ya. Bunun için bile stres yapan var. Ne zaman alacağım, nereden nasıl alacağım…

Zamanında yapılması gerekmeyen işle zamanımı heder edemem. İşler öncelik değil, zarurettir; gerektikçe yaparsın. Ama mesela manitanla Havai’ye gitmeyi çok istiyorsun. Bunda bir an önce diyebilirsin; çünkü yürek beklemez. Evin önüne fidan dikeceksin “Bugün olsun” Sen yaşamayı bilmiyorsun!

 

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..