Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '12

 
Kategori
Blog
 

Ben 'çözüm üreten' 'toplumsal' bir bloggerim!

Ben 'çözüm üreten' 'toplumsal' bir bloggerim!
 

“Bloggerlik,” düşünce, duygu ve yorum özgürlüğü demektir. Her hangi bir konuda “yaratıcılığını” özgürce yazıya dökerek, insanlarla “iletişim” kurmak, “paylaşmaktır.”

“Yaratıcılıkta,” “düşünce,” “duygu” ve “bakış açısı”nda başka bir kişinin “icazetine” bağlı kalınmaz. Yoksa  “güdümlü,” “vesayet altında” yazılmış bir yapıt ortaya çıkar.

Genç bir Milliyet Blogger 26 Haziran 2012 tarihli blogunda “60 yaş üzeri” bir başka Milliyet Blogger’a gönderme yaparak “blog yazarlığı” üzerine eleştiri ortamı açmıştır.

Ben 61 yaşında olmama karşın; “Akıl yaşta değil, baştadır.” özdeyişine sıkı sıkıya bağlı bir yaşam tarzı yaşıyorum.

“60 yaş üzeri” Milliyet Blogger’ın işlediği “Saygın Blogger” kavramına “öznel yaklaşımı” genç blogger tarafından “bilgi notu” olarak açıklanmıştır. Bizim de katıldığımız eleştirilerini yazılmış hiçbir yazıya da verilmiş bir “cevap” niteliğinde olmadığını ifade etmiştir.

Genç Blogger’ın “Ben saygın bir blogger değilim!” başlıklı blogunun “Cevap” niteliği taşımadığını açıklamasının arkasında yatan gerçeği algılayabilmiş değilim.

“60 yaş üzeri” Milliyet Blogger’ın anlamsız ve yerinde olmayan ”ağabeylik” taslamasının Mustafa Kemal ATATÜRK’ün; “fikri hür,” “vicdanı hür” toplum anlayışının savunucusu olan genç kuşak bloggerlara, “icazet” ve “vesayet” ortamında yazmak, Milliyet Gazetesi’nin Basın ve Yayın İlkeleri’ne de ters düşmektedir.

“Saygın bir blogger” olmanın koşullarını kendi köşesinde tanımlayan diğer bloggerlara göre Milliyet Blog’a başlama tarihi itibariyle daha “kıdemli” olması onlara “fahri editör” olma hakkını vermiyor.

Hele sözde “kıdemlerine” göre kendilerini Milliyet Blog içinde “derin blog” konumuna koymaları potansiyel “huzursuzluklara,” “yanlış algılamalara” en kötüsü de “ayrımcılığa” neden olabilir.

“Saygın bir blogger olmak, ya da “Saygın blogger” kime denir? Milliyet Blog’da  yazma şansı ve fırsatı bulan her bir blogger okuyucularına göre kategorilerinde “Saygın bir blogger”dır.                                       

Diğer bir ifade ile 7081 blogger   yazdıkları “özgün,” “yaratıcı,” çözüm üreten,” “toplumsal”  katkıda bulunan bloglarının “saygınlığı” okuyucu kitlesinin “geri beslemesi” ile ölçülebilir.

Yani “Saygınlığın parametresi; Milliyet Blog’da  yer alan sözde ağabeylerden ablalardan “icazet almak”; adı geçen bloğa en az beş yıl önce kayıt yaptırmış olmak DEĞİLDİR!..

Yalnız kendi yazılarını önererek “saygınlık” kazanacaklarını sanıyorlarsa; yanılıyorlar.

Hele, en çok da kendi yazdıklarına yorum göndermekle de “saygınlık” kazanılamaz.

Uluslararası Gazetecilik etiği ile bağdaşmayan bu anlayışın kokusu da altı ay geçmeden ortaya çıkacaktır.

Saygın bir blogger olabilmenin diğer koşulu ise; bir gün önce yazdıklarının ,bir gün sonra tüm gazete ve internet köşe yazarları tarafından da taklit ediliyor olması;  adı geçen profesyonel ünlü yazarları “şaibe” altında bırakabilir ki; “çamur at izi kalsın” anlamı taşıyor.

Bir “Milliyet Bloggeri” olarak böyle bir savı geçerli sayabilmem kendime olan saygıma gölge düşürecektir.

Milliyet blog yöneticilerinin; amaçlarının sadece yazmak olan bloggerlerine karşı Milliyet Blog  içinde “dukalık” niyetinde olanların negatif enerjileri ile “ayrımcılığına” fırsat tanımayacağına gönülden inanıyorum.  

 
Toplam blog
: 392
: 908
Kayıt tarihi
: 27.11.11
 
 

1951 Muğla doğumluyum. Ege Üniversitesi İktisadi ve Ticari Bilimler Fakültesi'ni 1974 yılında bit..