Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Mart '18

 
Kategori
Kişisel Gelişim
 

Ben Aslında Ne İstiyorum? Hayallerim ve Almam Gereken Kararlar Neler?

Ben Aslında Ne İstiyorum? Hayallerim ve Almam Gereken Kararlar Neler?
 

Hayaller Ve Kararlar


"Hayat, siz planlar yaparken başınıza gelenlerdir." John Lenon.
 
Çok doğru bir söz gerçekten bunu zamanla anlıyorsunuz. Hayatı yönlendirebiliriz gibi okullara gidiyor, mesleğimizi seçiyoruz. Kendimizi geliştirmek için kurslar alıyoruz. Ve sonra ne oluyor biliyor musunuz? Kimileri tam olmak istediği yerde oluyorken, bazıları da hayaline yakın olan bir yerde ya da çok daha uzağında oluyor.
 
Tabi ki seçim yapmak bizim elimizde; fakat her zaman istediğimiz şeyi seçme şansımız olamayabiliyor. Şartlar ve yaşantılar hayal ettiğimiz yerde olmamızı sağlayamıyor. Planlarımız her zaman tutmuyor. Hayal kırıklığına düşün demek istemiyorum. Ümitlerimizi bir bavula koyup, onlardan vazgeçin de demiyorum. "Hayaller bir sürü başarısızlık ve ümit olmadan gerçek olmaz." diyorum. Walt Before Mickey.
 
              Karşılaştığınız tüm zorluklarda, ileride hedeflediğiniz yeri ve hayatı düşünerek sabırlı olmalısınız. Çünkü sizi ayakta tutan, yaşama sarılmamızı sağlayan da karşılaştığınız zorluklara karşı gösterdiğiniz çabadır. O zaman başlamalı bir yerden hayata, fakat inandığın ve istediğin şeyi bırakmadan, yavaş yavaş  planlı adımlar atarak.
 
              Hayallerinize ulaşmak için beklediğiniz, çabaladığınız zamanları bir mola zamanı olarak düşünün. Sizin kendinizi toparlayıp dinlenmeniz ve gelecek planınızı daha rahat yapmanız için verilen bir mola zamanı olarak değerlendirin.
 
              Her nerede ve ne yapıyor olursanız olun, anlam arayışı gereği ister istemez yine kendinizi, olmak istediğimiz yöne yönlenirken bulursunuz. Pişmanlık ve suçluluk duyguları içerisinde sanki yapmayı unuttuğunuz bir şey varmış gibi hissedersiniz. Zaman geri gelemeyen bir şey ve biz ideallerimiz için, emeklerimiz için hedeflerimizden vazgeçmemeliyiz. Belki erteleyebiliriz, ama vazgeçmek olmaz. Mola zamanımızın bitmesini beklemeliyiz. Ardından kaldığımız yerden hayatımıza  devam etmeliyiz.
 
              Aslında hayat, karar verdiğimiz anlardan oluşuyor. Bu kararları alırken Lao Tzu'nun şu sözlerini aklınızda bulundurun. "Acele karar vermeyin. O zaman sizin de herkesten farkınız kalmaz. Hayatın küçük bir parçasına bakıp, tamamı hakkında karar vermekten kaçının. Karar aklın durması halidir; karar verdiniz mi, akıl düşünmeyi, dolayısı ile gelişmeyi durdurur. Buna rağmen akıl insanı daima karara zorlar; çünkü gelişme halinde olmak tehlikelidir ve insanı huzursuz yapar. Oysa gezi asla sona ermez. Bir yol biterken yenisi başlar. Bir kapı kapanırken başkası açılır. Bir hedefe ulaşırsınız ve daha yüksek bir hedefin hemen oracıkta olduğunu görürsünüz." 
 
              Her zaman yaşanan bir şeyin, aslında bize neler getireceğini bilmeyiz. Elimizden tek gelen, doğru karar vermek için ortamın ve şartların olumlu, olumsuz yönlerini belirleyerek aslında ne istediğimiz kararını vermemizdir. 
Kendinize şu soruları sormalısınız. 
Ben aslında ne istiyorum? 
Beni ne mutlu eder?
Hayallerime giden yollarda neler yapmalıyım? 
 
              Bu sorulara verdiğiniz cevaplara  göre karşımıza çıkan alternatifleri değerlendirmelisiniz. Hayaller ve Kararlar arasındaki ince çizgi işte bu sorulara verdiğiniz cevaplar ile oluşur.
 
 
 
Toplam blog
: 21
: 624
Kayıt tarihi
: 21.11.17
 
 

Marmara Üniversitesi, Tekstil öğretmenliği mezunuyum. Kişisel gelişim makalelerini okumayı ve yaz..