Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Nisan '15

 
Kategori
Magazin
 

BEN BİLMEM KANAL D BİLİR!

BEN BİLMEM KANAL D BİLİR!
 

Dizilerin birinin gidip birinin geldiği ekranlarımızda en az onlar kadar ilgi gören bir diğer tür, ödüllü şovcu yarışmalar… Dolayısıyla dizi pazarını kızıştırmanın ötesine geçmek isteyen kanallarımız bu farkındalıkla değişik yapımlar yayına sokuyorlar. Kimisi çabucak noktayı koyuyor, kimisi de yıllar boyu sürüyor. Uzun soluklu olanlardan biri de İlker Ayrık’ın sunumundaki ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’

Bazı kesimler içerikteki oyunlara, şakalara, sohbetlere bakıp ‘Ahlak kurallarını hiçe sayıyor. Yayından kaldırılmalı’ diye feveran etse de, RTÜK cezasını kesse bile Kanal D’nin ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’i benzerlerinin arasında en başarılısı!

***

Başarılı diyorum çünkü hem yayınlandığı günden bu yana izleyici ilgisini kaybetmeden ayakta kalmayı başarıyor, hem de bunca negatif eleştirilere rağmen içeriğinden taviz vermeden varlığını sürdürüyor. Kolay mı 2012’den bu yana eğlence ve ödül temposunu düşürmeden bunların üstesinden gelmek? Tabii bu başarıda İlker Ayrık’ın bazılarına itici gelen ve şikâyetlere maruz kalan mizahi üslubunun, yaptığı şakaların kattığı tat büyük rol oynamakta. Sözün kısası erkeklere topuklu ayakkabı da giydiren, dansözlere para da taktıran, mıncık mıncık da yaptıran ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’, kim ne derse desin kendi kulvarında ayrı bir keyfe ve yere sahip!

Hal böyle olunca da ister istemez Kanal D’nin ‘gözbebeği’ durumunda. Bu gerçeğin bilincinde olan Kanal D ise fırsatı kaçırmıyor... ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’in etinden sütünden doyan doya faydalanmak için ne gerekiyorsa yapıyor. Yeri geldiğinde yılbaşı eğlenceliği yapıyor, yeri geldiğinde boşluk doldurmak için ‘joker’ niyetine kullanıyor. Çiftlere kazandırırken ekran başındakilere güzel vakit geçirten yapımın ‘Ünlüler’ versiyonu da bu mantıkla çıktı karşımıza.

***

‘Beş Kardeş’i yazın buluşmak üzere rafa kaldıran, yeni bir ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ olması beklenirken istenilen verimliliği sağlayamayan ‘Kara Kutu’yu da Salı gecelerinin ikinci kuşağına atıp gözden çıkartılan yapımların 23.15’e yollanma rutinini yerine getiren Kanal D’nin Pazartesi ve Salı geceleri boş kalınca bulunan formül, ‘Ben Bilmem Eşim Bilir-Ünlüler’!

300’üncü bölüme yaklaşılırken üç yıldır ekranda olmanın övüncünü yaşayan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’, yılbaşında ünlüleri ağırlayarak büyük lgi görmüştü ya… İşte buradan hareketle ve yoğunlaşan ünlü istekleriyle devreye giren ‘Ünlüler’ bölümü aynı zamanda ‘joker’ niyetine boşlukları doldurur oldu. Hem de gayet başarılı sonuçlar alarak.

‘Paramparça’, ‘Karadayı’ ‘Survivor’ gibi takipçisi bol işlere meydan okurcasına daldığı Pazartesi savaşında her iki izleyici grubunda da ilk 5’in içinde yer bulan ‘Ben Bilmem Eşim Bilir-Ünlüler’, ‘Kara Kutu’ bekleyenlere Salı gecesinin sürprizi olarak ekrana çıkan özel bölümüyle de sıralamada ilk 10’a girmeyi başardı. Cumartesi-Pazar saat 16.00’da yayınlanmanın yanı sıra Pazartesi-Salı saat 20.00’de de ekrana gelmeye başlayan programın aldığı bu sonuçlar gerçekten takdire değer bir performans.

***

Bu noktada Kanal D’nin akılcılığını alkışlamak lazım. Çünkü dizisiz kalan gecelerine yeni dizi bulmak yerine D Productions ürünü ‘Ben Bilmem Eşim Bilir’e ünlü isimleri yarışmacı yaptırmak, bir taşla iki kuş vurma kurnazlığı!

Böylece hem sezon ortasında yayına sokulan işlerin durumunun pek iç açıcı olmadığı meydandayken başarısızlık hanesi kabartılmayıp dizi israfına gidilmemiş oldu. Hem de, evde pişen yemek misali, daha az masrafla daha doyurucu bir sonuç elde edildi. Var mı bundan iyisi?

Ayrıca ünlü isimleri böylesi zorlu oyunlarla ekrana taşımak da ayrı bir akılcılık! Zira insanlar artık magazinselliğin dışına taşan işlere karşı daha çok merak duymaya başladılar. Dolayısıyla dizilerden, oyunlardan veya herhangi bir ortamdan ünlenen isimleri ‘ünlü’ sıfatının ötesinde insani çekişmeleriyle de topluma göstermek kanal için avantaj yaratacaktı. Nitekim una bulanmaktan, kafasıyla gol atmaktan ya da topuklularla yürümekten çekinmeyen ‘Ünlüler’ her daim iş yapacaktır Kanal D ekranında.

Nasıl ki yarışmacılıkla kavgacılığı bir arada sunan ‘Survivor All Star’ her türden ilgi çekici geliyorsa, izleyicideki ‘merak ve dedikodu’ dürtüsü, ‘Ben Bilmem Eşim Bilir-Ünlüler’in yarışmacılığını da diğer yapımlara karşı tercih edilir kılacaktır.

Sözün kısası; Dizilerin hal ve gidişine göre her daim geçer akçe ‘Ben Bilmem Kanal D Bilir’

 

Anibal GÜLEROĞLU

guleranibal@yahoo.com

www.twitter.com/guleranibal

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..