Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

15 Haziran '17

 
Kategori
Deneme
 

Ben bir minik kuş olsam

Ben bir minik kuş olsam
 

BEN BİR MİNİK KUŞ OLSAM


Kafese kapatılmış minik kuş maviş… Evde çok sevilen ama hareketleri kısıtlanan, etrafı merakla gözlemleyen, her söyleneni algılayan maviş kafesinde kıpır kıpır, çırpınırken kaçmayı, yeni yerler görmeyi, dışarıda devamlı öten diğer kuşlara kulak verip, coşup kanat çırpan maviş.

 

 Bir gün sahibi yemlerini değiştirirken kafesinin açık unutulmasını fırsat bilip uçuverir, bilmediği yerleri keşfetmeye, yeni şeyler öğrenmeye gider.

 Tüm aramalara rağmen bulunamayıp ev halkını üzer.

 Aradan üç gün geçtikten sonra maviş eve döner, coşkulu, sevinçli melodiler mırıldanır olmuştu, anlaşılan müzik dersleri almaya gitmişti, arada çam ağacına tünemiş olan diğer kuşlarla koro oluşturuyordu. Bir gün yine maviş fırsat kollayarak kafesinden uçar. Kim bilir kaç gün sonra dönecekti? Acaba ne gibi değişiklikle gelecekti?

 

Bu kez epey gecikti derken, bir de baktım ki maviş konuşarak geldi, kafesin içinde şarkılar söyleyen, konuşan, maviş evin neşesi olmuştu.

Maviş artık sahneye çıkmaya hazırdı. Bu gizli kaçıp gitmeler, kafesteki yaşam, onun hep arzuladığı renkli hayat özlemine yaklaştırmıştı. Sahibi neyi yasakladı ise; o direndi, hayallerine uçmayı, kafesten kurtulmayı istedi, çok mücadele etti ama başardı. Şimdi kendi kafesinden özgürce uçabilen, Şarkı söyleyen, şiirler, hikayeler yazabilen, dans eden, uzak mesafelere uçup seyahat edebilen dönüp dolaşıp kafesine geri dönen ruhu özgürlüğe, dinginliğe, bir tutam sevgiye uçuşan kalbine söz   geçiremeyen ama yine de kurallara uyan maviş…

Bu kaçışlardan sonra Aşkın Gölgesinde Yaşamak ve Anılar Beldesi isimli i·ki kitap çıkartmayı başardı… Artık mavişin kendine olan güveni arttığı için okurlarından aldığı cesaretle üçüncü kitabına heyecanla başladı.

Kafesin kapısı artık hep açık. Uç uçabildiğin kadar gökyüzü seni bekliyor maviş…

 

Gülçin Tüzel Dokur

 
Toplam blog
: 36
: 203
Kayıt tarihi
: 07.04.08
 
 

İzmit, 1955 doğumluyum. Emekli satış müdürüyüm. Lise yıllarından beri şiir, hikaye, güfte denemel..