Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ocak '19

 
Kategori
İlişkiler
 

Ben Böyleyim

"Ben böyleyim..."
Her kim tarafından hangi amaçla söylenirse söylensin duyanı rahatsız eden bir kelâm. Kendinde böyle bir hakkı görmeyip, aksine, en azından herkesten farklı olan için kesinlikle dile gelmemesi gereken kelâmın kendisi için bir çırpıda sarf edilmesi şaşkınlık kadar kırgınlık da yaratıyor işte… 

Sevgi de yetenek istiyor biraz. En önemli yetenek de herkes gibi olmamak sevdiğine, ona farklı olduğunu hissettirmeye çalışmak yerine ben böyleyim kolaylığını tercih etmek kaçış değil mi? Belki de asıl duyguyu yansıtmaktadır kelam sahibi!

İnsana bilmesi yetmiyor görmesi de gerekiyor çoğu zaman. Ama böyle bir kelâmı dile getiren tüm beklentileri bitiriyor aslında; “var olan bu ve sen bunu öyle kabul et, sorgulama, beklenti içinde olma, verilenle yetin işte...!”

 Amaç değiştirmek değildir elbette karşıdakini lakin ona herkes gibi davranmak da olmamalı..

Sevdaya dair çok kelam olmuştur; sevda dediğin ile başlayan satırlar dolusu. Sevda, sevdiğine "herkes" gibi olmamaktır. Ona farklı olduğunu hissettirmektir, özel olduğu hissini yaşatmak ve onu bu duygu ile kucaklamaktır. 

Geçmiş yaşantılar insanda derin izler bırakır ve bu izlerin etkilerini silmek kolay değildir çoğu zaman.  Geçmişte dinlenmemiş, sözü, varlığı ciddiye alınmamış, ben de varım diye isyan ederken isyanı duyulmamış, karşısındaki insan(lar)ın varlığını oldukları gibi kabullenmek zorunda bırakılmış birinin kendinde de bu hakkı görmesi doğaldır belki de. Bu insanın ölçü anlayışı, sınır anlayışı da farklı olacaktır elbette. Lakin geçmişin faturasını neden bugündekiler yaşar ki? Bilmez mi o kişi, faturayı kestiği kişi ya da kişiler onun varlığına da sözüne de çok değer veriyor; durum böyle iken neden onlara da herkes gibi davranmak. 

Sevmek zor iş vesselam. Her şeyden önce kendi benliğinden vazgeçmeyi gerektirir, onu hayatında bir yerlere koymak değil onun hayatın taa kendisi yapmaktır, huzuru da hüznü de onunla yaşatabilmek, yanında zerre tereddüt duymadan kendin olabilmektir. Olmuyorsa acıdır yaşanan ve acı, yeterince yoğundur zaten.

 

 
Toplam blog
: 18
: 285
Kayıt tarihi
: 19.01.07
 
 

Bu yolculukta akla gelen bir kaç cümle...öylesine işte. ..