Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

29 Aralık '06

 
Kategori
Sivil Toplum
 

Ben bu politikacıları anlamıyorum!

Ben bu politikacıları anlamıyorum!
 

Siyasi görüşünüz nedir? Hangi parti? Kime oy atacaksınız? Sosyal demokrat mı? Yok yahu,o da mı demokratmış?

Türkiye’ deki politika ve particilik anlayışı artık kendini de aştı, farklı boyutlarda ilerlemeye devam ediyor. Sağcısı, solcusu, dincisi, vs derken şimdi de orta-sol, orta-sağ, “orta-gol”, merkez-sağ, ılımlı-İslam çıktı başımıza. Siyasetle ilgilenmek Türk insanı için zaten milli bir görev halini almışken işi bu kadar karmaşık hale getirmeye ne gerek var? Orta-sol nedir kardeşim? Atatürkçü mü, değil mi? Değilse farkı ne? Neyi savunur? Her parti kuran anında takım elbiseyi çekip nutuk atıyor ve oy toplamaya çalışıyor fakat bu adam “ne yapar, kimdir?” diye soran hiç yok.

Politika arenasında Türkiye dünyadaki en istikrarsız ülkedir. Ne zaman kimi seçeceği, neyi savunacağı belli olmaz. Bir bakarsınız birkaç yıl önce milleti dolandıran bir adamı tekrar el üstünde tutar. Adam bu sefer bankasını hortumlayıp “gelecek seçimde yine varım” der. Akıllanmayız! “İşte gerçek Müslüman bu!” diye parmakla gösterir birileri, gaza gelen halk çayıra salınmış sıpa gibi anında sandığa koşup oy verir fakat yine bu adam “ne yapar?” diye sormadan. Akıllanmayız! Kimisi Amerika Düşmanı olarak ün yapar, kimisi Atatrükçülüğü savunup alakasız teklifler getirir. Atatürk’ün tersine kimisi de din ile devlet işlerini birbirine karıştırıp ılımlı İslam icat eder. Ilımlı olan ne hala anlaşılmış değil ama neyse…

Türkiye’de politikaya girecekseniz iyi bir pazarlıkçı olmanız gerekir çünkü koalisyonların kaderi pazarlıktan geçer. İki parti lideri kürsüye çıkıp işbirliği için nutuk atarlar ve fakat ortak bir nokta kesinlikle bulunamaz. “Buyrun merkez solda buluşalım”, “Rica ederim, merkez sağ yuvamızdır, size de çok yakışacak”, “Orta sol bizim için idealdir, ne dersiniz?”. Bu konuştuklarından birşey anlıyor mu bu politikacılar bilmiyorum fakat politik görüşlere sert bir çizgi çekmenin zamanı geldi. Birileri artık sağ nedir, sol nedir bu adamlara anlatmalı ki bunlar da savundukları şeyden habersiz yeni icatlar çıkartmasınlar. Yakında “biz ılımlı-faşistiz” diyen adamlar çıkarsa şaşırmayın.

 
Toplam blog
: 128
: 1989
Kayıt tarihi
: 03.10.06
 
 

Gözlerini kapat ve düşün: bir cümle kaç kişide farklı etki yaratır? Birbirimizi anlamanın gittikçe z..