Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Ekim '14

 
Kategori
Kültür - Sanat
 

Ben de devlet büyüklerime sesleniyorum

Ben de devlet büyüklerime sesleniyorum
 

sanat dediğin ukalalık yapmak değildir


Değerli Devlet Büyüklerim

Bu ülkenin en büyük hazinesi, devleti devlet yapan millet ve o milletin kültürel değerleridir.

Kültürel anlamda Dünyanın en zengin kültürel alt yapısına sahibiz. Kültürün ve sanatın bir çok dalı gibi popüler olmasa da, dünyada en çok sunum yapan, dünyada en çok dünya yarışmalarında birincilik alan konu HALK OYUNLARIMIZ ve HALK KÜLTÜRÜMÜZDÜR.

Bu ülkenin kültür ve sanat adamları olarak, biz dünyayı dolaşırken gezi ruhuna sahip açıklamalar yapıp devletle aramızda sanki bir küslük varmış gibi açıklamalar yapmıyoruz, biz dünya çapında ödüller alırken televizyonlar karşısında devlet yapısı ile her zaman muhalaefet olmuş kişilere hitafen ödüller almıyoruz.

Devlet nazarında iş yapan sanatçılara saygımızın sonsuzluğunu ifade ederek, milyarlarca liranın devlet eliyle harcanıp boş salonlarda halka hitap etmeyen eserler sahnelemiyoruz.

Sizler, bir kaç sanat ukalasının sözleri ile kültüre sanat camiasına küsmeyin, onların medya güçleri var akıllarınca bunu kullanıp gündem yaratmaya çalışıyorlar.

Kendine sosyete, aydın, popülist yaklaşımcı, evrensel değerleri koruyan aydınlar diyerek tüm ülkede ne yapılırsa yapılsın, körlerin sağırların birbirlerini ağırladığı etkinlikler ile kamuoyu yaratıp bu ülkede sanki kültürel ve sanatsal yozlaşma varmış gibi gösteren insanlarla moralinizi bozmayın.

Bu ülkede Kaçkarların, Torosların sessiz çığlıkları gibi vakur, dimdik, bu ülkenin geleneğini göreneğini, adabını, edebini aktarmaya çalışan milyonlarca foklorcu ve halk adamı var.

Folklor bilimi kelimesinin alt başlıklarında bulunan, Halk Mimarisi, Halk Edebiyatı, Halk Ekonomisi, El Sanatları, İnançlar ve Gelenekler, Halk Müziği, Halk Giysileri v. b dallarda da, edeiyatçılarımız, mimarlarımız, sosyologlarımız, entrümanistlerimiz, ozanlarımız, aşıklarımız, modacılarımız, koreograflarımız, sanatçılarımız var.

Bu ülkede ve dünyada hala anılan TÜRK BEŞLİLERİ miz var.

Bir gün bu sessiz çığlık, size değil ama bu devlete dil uzatan insanlara karşı hele hele kültürü ve sanatı alet edip aleyhte konuşanlara karşı en şiddetli cevabı verecektir.

Saygılarımla

 
Toplam blog
: 19
: 232
Kayıt tarihi
: 21.06.06
 
 

İstanbul Teknik Universitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Mezunu .  Japonya ipek yolu muzikal..