Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Aralık '08

 
Kategori
Haber
 

Ben de özür diliyorum (!)

Ben de özür diliyorum (!)
 

Büyük Orta Doğu Projesi'nin haritası..


Bu topraklarda yaşayan insanların büyük bir çoğunluğu soykırıma, tehcire uğramış insanların torunları. Osmanlı Devleti ve sonrasında Türkiye Cumhuriyeti haksızlığa uğrayanların Vatanı olmuştur. Huzur buldukları topraklar olmuştur. Kaçtıkları zulüm ve eziyetin yanı sıra bu topraklar üzerinde gerçekleşen bir takım talihsiz, olmaması gereken hadiseler de bizlerin vicdanında hiç bir zaman kabul görmemiştir. 6-7 Eylül hadiseleri gibi..

Soykırıma uğratılanları kısaca hatırlayalım;

Kuzeybatı Kafkasya’dan Adigeler, Wubıhlar, Karaçay ve Balkarlar, Rus Kazaklar, Abhazlar, Kuzeydoğu Kafkasya’dan Çeçenler, Dağıstanlılar, Osetler; Güney Kafkasya’dan Karabağlılar, Azeriler, Ahıskalılar, Terekeme ve Karapapaklar, Acaralar, Gürcüler; Karadenizin kuzeyinden Kırım Tatarları, Ukraynalılar, Beyaz Ruslar; Balkanlardan Balkan Türkleri, Arnavutlar, Boşnaklar, Pomaklar, Ulahlar, Torbeşler, Makedonlar; İspanya’dan Araplar ve Museviler; Ege’den Girit ve Rodos ve diğer Ege adalarındaki Türk ve müslümanlar; Kıbrıs’dan Kıbrıs Türkleri; Orta Doğu’dan Türkler, Filistinliler ve Kürtler; Afganistan’dan Özbekler, Kırgızlar ve diğer Afgan halkları, Orta Asya’dan Özbekler, Türkmenler, Kırgızlar, Kazaklar, Tacikler, Uzak Doğu’dan Uygurlar topraklarında etnik temizlik, soykırım ve sürgüne uğrayarak son 150 yılda Türkiye’ye gelenlerdir.

Bu insanlardan özür dilenmesi gerekmiyor mu?

Kafkasya’dan, Balkanlardan, Kıbrıs’dan, Girit’den, Rodos’dan, Kırım’dan, Orta Asya’dan, Doğu Türkistan’dan, Afganistan’dan ve diğer coğrafyalardan gelip Anadolu’ya yerleşen insanların acılarına saygı duyulması adına anıt dikilmesi gerekmiyor mu ?

Hristiyan olmayan toplumların trajedisi yok mu? Hepimiz Hırant Dink'iz diyerek, tek vücut olduğumuz günden sonra bu topraklar üzerinde masum onlarca Mehmetçik PKK terörüne kurban verildi. Soruyorum; Özür kampanyası başlattığınız insanlar, sizin onları sahiplendiğiniz kadar, onlarda bizi sahiplendi mi? ASALA yüzlerce insanımızı suçsuz yere katlederken, bizden özür dilendi mi?

Özür dilenmesini beklemiyorum. Beklemek Irkçılık olur. Bu topraklar üzerinde yaşayan insanların tamamı, etkin kökeni her ne olursa olsun kardeş ve dost olarak yaşamaktadır. O nedenle de o acıyı en az bizim kadar hissetmektedir. Terörle Savaş birbirlerinden ayrı şeylerdir.

1973-94 yılları arasında dünyanın dört kıtasından, 13 ülke, 17 ayrı şehirden (Roma, Marsilya, Atina, Lyon, Paris, Sydney, Kopenhag, Cenevre, Los Angeles, Ottowa, Boston, Lizbon, Burgaz, Belgrad, Brüksel, Viyana, Tahran) Esenboğa havaalanına Türk bayrağına sarılı tabutlar ulaştı.

Ermeni vatandaşlarımız da en az bizim kadar üzüldü. Ama onlarda biliyordu ki Irkçılık yüzyıllardan beridir vardı ve olmaya da devam edecekti. Bizlerde bir avuç çapulcunun gerçekleştirdiği Terör eylemlerini onlara mal etmedik.

"Özür dilenmesi gerekir" mantığından yola çıkacak olursak, tüm emperyalist ülkelerin Türkiye'den özür dilemesi gerekir!

Kendilerine Aydın diyen insanlara soruyorum; Osmanlıdan bu güne, yaşadığımız trajediler ve bize uygulanan tehcirler sizi neden ilgilendirmiyor?

Blog yazılarında sürekli vurgulanan bir cümle dikkatimi çekiyor. "Okul kitaplarında ezberlediklerini tekrarlıyorlar. Eğitim sistemi beyin imha makinesi gibi çalışıyor." Bu düşünce o denli yanlış ki! Eğitim sistemimizin en büyük eksikliği yakın tarihi okutmamalarıdır. Yakın tarihi bilmeyen insanlardır gaza gelenler. Ayrıca yine eğitim sistemimizde herkesçe bilinen bir gerçek vardır. Sayısalçılar ve sözelciler. Okudukları ders kitaplarıda ona göre farklılık gösterir. Erişkinlerin kendi tercihidir. Öğrenim hayatı sona erdikten sonra da insanlar kişisel ilgi alanlarına göre kitaplar okuyarak dağarcıklarını geliştirirler. ODTÜ makine mühendisi'nin Tarih Araştırmacısı olması gibi. Yani, aydınlık beyinler, dayatılmak istenileni değil, mantığına uyanı, almak istediğini almaktadır.

Dünya üzerinde haksızlığa uğrayan, ezilen, felâkete uğrayan toplumların acılarını paylaşıyor ve insanlık adına onlardan özür diliyorum.

Bu konuda da sürekli çazıp çizmemiz, imza kampanyasını başlatan ve onları destekleyenlerde ses getirdi yaptığımız şeklinde algılanmakta. Hayır! Ses getirdiği için değil tepkimiz. Sözde Aydın geçinenlerin aymazlığına! Hadiselere at gözlüğüyle bakmalarına! Toplumda baskı oluşturmaya kalkmalarına! Irkçılık yapmalarına!

Ben artık yazmıyacağım...

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..