Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Nisan '14

 
Kategori
Güncel
 

Ben gördüm göreli CHP gidemiyor ileri

Ben gördüm göreli CHP gidemiyor ileri
 

Görsel alıntı


Ben gördüm göreli, yarım asırdan fazla zamandan beri, CHP bir türlü gidemiyor ileri. Bıkmadan, usanmadan ifa ettiler Ana Muhalefet görevi. Demezler mi insana, akıl var, mantık var, fikir var neden iyiye doğruya kullanamıyorsunuz bu değeri.

Ankara’da Mansur Yavaş, İstanbul’da Mustafa Sarıgül CHP oylarını biraz şahlandırsalar da CHP yi süremediler dörtnala. Sorarlar insana, on üç yıldır birçok ayrı görüş, ayrı fikir sahibi olanlar var karşınızda, onlar nasıl gelmiş bir araya. Neden, niçin bunu incelemediniz, akıl, fikir süzgeçinden geçirip İyi tahlil etmediniz, tatlı hayallere kapılıp rüyalara daldınız.  

CHP diyecek ki canım ne olmuş önümüzde daha çok yıllar geçecek, daha çok kışlar gelecek, dağlara karlar yağacak, Baharlarda karlar eriyip su olacak, derelere, çaylara akacak. CHP gölü de böyle damla, damla dolacak. 

2014 yılında oyumuz oldu % 28, Can bedende, ruh tende, nefes gidip gelende.

2019 yılında oyumuz olur % 33, yine yetmez ama Can, ile nefes birlikte umutlanır hayat devam eder,

2024 yılında oyumuz olur % 38, kaderdir, kısmettir hedefe varmaya az  kaldı deriz..

2029 da CHP oyumuz olur % 43, zor da, olsa, çileli de olsa hedefe varırız.

İşte o zaman da  CHP gelecek nesillere asırlık hikaye olur.

İzmir’e dua ediniz yoksa CHP nin altı okları sizlere yönelir.  

Bakınız ticaretin kârı, zararı sağlam ve muhkem muhasebe kayıtları ile ortaya çıkar. Siyasette partinin doğruları, yanlışları, artı ve eksileri parti yöneticileri ile belirlenir. 

Bir parti devamlı surette eksi gösteriyor, artı göstermiyor ise sonu iflas eşiğine gitmek olur. Oturun,1950 yılından bu güne kadar mevcut doğrularınızı, yanlışlarınızı, kontrol ediniz, artıları bir kenara, eksileri bir kenara yazınız, akıl ile mantıkla karıştırıp nedenlerini süzgeçten geçiriniz.

Beyler artık hamilelikten sonra, doğum zamanı değil. Artık derin düşünme zamanı geldi geçiyor. Yiğit anaların doğurduğu ve perde arkasında saklı yiğit insanları bulma zamanıdır.

Misal veriyorum. Misali o tarafa, bu tarafa çekmeye gerek yok. Mesela Recep’in karşısına Muharrem yazılsa  hem manevi anlamlı olur, daha zarif ve daha ince görülür.

Kemal ile Recep’i yan yana yazarsanız hem mana olarak anlaşılmaz, hem de zarafet olarak yakışmaz. Bakın karşınızdakiler geçmişin hatalarını ve sevaplarını iyi değerlendirdiler on üç yıldır iktidardalar.

Siz Ankara’dakiler!  İzmir'de Aziz gibi olunuz, siyaseti birazda ondan öğreniniz. Sizde İzmir Aliağa Belediye Başkanını kutlayınız. Ankara’da oturup siyaset yapıyoruz demeyiniz. 

Mahalleleri, caddeleri, sokakları, kasabaları ve köyleri geziniz. Seçmene kendinizi anlatınız, güven ve itimada şayan olduğunuzu kanıtlayınız.

Size oy veren bunca insanların umutlarını söndürmeyiniz. Sizin muhalefetten başka görevleriniz yokmu? Muhalefet partisi olmaktan bıkmadınız mı, usanmadınız mı? 

Kıymetli okurlarımıza saygılar sunuyorum.

Mehmet BURAKGAZİ / MERSİN                                                                                                         

 
Toplam blog
: 608
: 2204
Kayıt tarihi
: 12.04.12
 
 

Bingöl'de, Baharın son ayında, ikindi üzeri un ambarı (kiler) arkasında, ebesiz, hemşiresiz, Emin..