Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '10

 
Kategori
Güncel
 

Ben Herona Heron demem Heron benim olmayınca.

Ben Herona Heron demem Heron benim olmayınca.
 

Yıl 2010 ve İsrail'den gelen Heronlar'a bel bağlayan biz Türkiye. Üzülmemek elde mi?


Heron gördü görmedi, yok haber verdi vermedi, teröristler karanlıktan faydalandı, şehitler ölmedi vatan bölünmedi ve daha devam eden bilindik cümleler. Giden ise bizim gencecik canlarımız, belki 20 belki de 21 yaşındaydılar. Senden benden de hiç bir farkları yoktu. Belki de tek eksikleri arkalarını kollayacak zengin ve siyasetçi tanıyan dayıları olmamasıydı. Onlara kurşun yağdırıldığı saatlerde Başbakan çocukları A.B.D'de askerlikten dahi uzaktaydı. Diğer siyasetçilerin evlatları da altlarında arabalarla yine şehir turlarındaydılar. Güneydoğu'dan çıkan siyasetçiler ise aşiret zenginliğinin sefasını büyük şehirlerde sürüyorlardı. Benim saf halkımın civanları ise elde tüfek 2000 metre'de nöbet tutuyordu. Dağların başında vatan bekleyen Mehmetçik, tüm cesaretiyle vatana gelebilecek saldırıyı önlemekle görevlendirilmişti. Bu gencecik askerlerimizi koruyacak ise gökyüzünde umut beklediğimiz İsrail malı Heronlardı.

O Heron denen aletlere dünya kadar paralar verildi o dağları tarasınlar diye. Yok siste görmezmiş o zaman görenini kendin yapacaksın. Rüzgarda uçmazmış, e o zaman sen de önlemini alacaksın. Benim kardeşimi orada kurda kuşa yem mi edeceksin? Sen yarın gerçek bir savaşa girsen A.B.D malı uçaklarla mı bizi koruyacaksın? Benim elimdeki füzeyi bana dünya paralara satanları mı zengin edeceksin? Heronları alırız İsrail'den, uçakların en önemli parçaları A.B.D'den, füzeler de Rusya'dan, ondan sonra dünyaya meydan okuyacağız. Ordumuz tarih boyunca hep gücünü bu toprağı sevenlerden aldı ve bu sayede fetihler topraklar kazandı. Tarihin hiç bir döneminde başka uluslara bu kadar bağlı da olmadı. Tüm bu yaşananlardan sonra size bunlar garip gelmiyor mu?

Dağlarda sağdan soldan saldıran teröristleri 30 senede bitiremedik bundan sonra daha 30 sene ve 40 bin insan daha mı kaybedeceğiz? Ben 6 yaşındayken aldığımız haberleri 30 yaşıma gelmeme rağmen almaya devam mı edeceğiz? Doğu bölgelerimizde yaşanan ayaklanmalar ve dış güçlerin etkisiyle ezilecek miyiz? Diğer bir baskında da mı karanlıktan yararlanıp kaçacaklar? Rüzgar olunca Apaçiler uçmayacak mı? İçerde kral dışarda hava mı olacağız? yoksa tüm kurumlarımızla silkinip kalkınacak mıyız? Atatürk bugün Heronları yabancı ülkeden aldığımızı görseydi hepsini yakardı. Biz onu hiç mi hiç anlamamışız. Yazık. Şimdi alın Heronunuzu gere gere uçurun. Biraz gözünüzü açın da dünyaya bakın.

Bakın Çin orada neler yapıyor. Size bir kaç örnek.

    Ülkede teröre karışanlara idam cezası var. Basınına ve medyasına dünya karışamaz. Kendi uçak yazılımlarını geliştiriyor. Hayalet uçaklara sahip. Nükleer enerjisi var. Uçak gemisi ve modernizasyonunu kendi yaptığı ordusu var. 2020 yılında en büyük uçakları kendi üretmek için düğmeye bastı. Uzay teknolojisini yakaladı. Birçok yabancı firmayı satın aldı. Afrika'da ki yeraltı zenginliklerini kontrol ediyor. Dünyanın en büyük 2. ekonomisi. Döviz rezervlerinde dünya lideri. Hızlı trenleri ülkeyi boydan boya katediyor.

Biz de tartışalım anayasa Evet mi Hayır mı? Münevver cinayetinde kim suçlu? Konya'da kapkaç? Var mısın Yok musun? Ana avrad söven bir başbakan, bıyıklı bir sürü siyasetçi, Edirne- Hakkari arasına sıkışmış hayaller ve altımızda Almanın arabası Çinlinin ayakkabısı. Şimdi uçsun heronlar.

Saygılarımla

Rıfat Karlova

www.rifatkarlova.com

 
Toplam blog
: 180
: 4193
Kayıt tarihi
: 13.11.06
 
 

Kariyerini Uzakdoğu sahne ve televizyonlarında geliştiren  sunucu, şovmen, yazar, oyuncu Uğur Rıf..