Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Haziran '15

 
Kategori
Siyaset
 

Ben nerde yanlış yaptım !

Seçimlerde her mağlubiyetten sonra suçlu aramak en kolayıdır. Kimse “nerede hata yaptık acaba?” kısmına bakmaz. Hep ötekiler hata yapmıştır, parti içinde sırtından vuranlar hata yapmıştır, biz mükemmelizdir, çok çalışmışızdır. Gece gündüz dememişizdir. Çok paralar harcamışızdır, Daha ne yapılabilirdi ki demişizdir..
 
Bütün bunlar geride kaldı, seçim bitti. Muhtemel bir erken seçim bizi bekliyor. Geldiğimiz nokta da yine bir kez daha eğri oturup doğru konuşma vaktidir. Ötekileri yok sayan bir kafa yapısından, kucaklayıcı bir yapıya dönmenin tam zamanıdır. Tehditle, öfkeyle bir yere varılmayacağını çok partili seçim dönemlerinde seçmen defalarca ders olarak partilere okutturmuştur. Okuyabilen kazanmış, okuyamayan kaybetmiştir. 
Bakın karanlık günler geliyor, ekonomi çökecek, fabrikalar kapanacak, işsizlik tavan yapacak, dolar çıldıracak, faiz lobisi hortlayacak, terör artacak gibi söylemlerle halkı öğretilmiş bir çaresizliğe sürüklemek hiç te doğru bir yaklaşım değildir. Artık şapkaların öne alınıp liderler başta olmak üzere, aday seçimleri, söylemler ve tespitleri doğru yapma zamanıdır.
Seçimlere 2-3 ay kala çıkıp belirli gün ve haftaların başrol oyuncusu olmakla seçim kazanılmaz. Sessiz çoğunluğun bir sesi vardır ve bu sesi duymak için biraz kulak kabartmak yeterlidir. Sağır odalarda bir takım şak şakçıların gazıyla seçim kazanılmaz. Medyayı yok saymakla ya da satın almakla seçim kazanılmaz.
 
Halkı işsizlikle, ekonomik dar boğazla, açlıkla tehdit ederek seçim kazanılmaz. Bu halk Kurtuluş savaşında yokluğu gördü, Çanakkale de acıyı yaşadı, 2. Dünya Savaşında sefaleti iliklerine kadar hissetti, 1980 öncesi işsizliği yaşadı, ölümlere katlandı, cuntalara dayandı. İdamları izledi, on binlerce insanın yok oluşuna çaresizce şahit oldu. Kısacası bu halk artık acıya dayanıklı hale geldi. O yüzdendir ki.. Siz sevgiden bahsedin.. İnsanlara ölümü gösterip kansere razı olun demekle başarı gelmez.
 
İşte bütün bunlara dayanarak merhum Kayahan’ın o güzel şarkısını bir kere daha dinlemek farz olmuşken, çözüm üzerine ne yapılabilir onu konuşmanın, kucaklaşmanın tam zamanıdır. Kayahan’ın o güzel şarkısıyla sizi baş başa bırakarak derim ki kalın sağlıcakla 
 
Mustafa Düzenli
 
Bitti dünyam ziyan oldum ziyan
Ah bir anlasam
Nerede nerede nerede
Ben nerde yanlış yaptım
Nerede nerede nerede
Ben nerde yanlış yaptım
Allah'ım
 
Toplam blog
: 9
: 632
Kayıt tarihi
: 09.07.11
 
 

Başarının sadece kendi içimizde bir engel olduğunu 40 yaşından sonra bellemiş, Osmaniye li bir ga..