Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mayıs '16

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Ben olsam eline erkek eli değmemiş kızı almam

Ben olsam eline erkek eli değmemiş kızı almam
 

Eline erkek eli değmemiş kız erkeği bilmeyen kızdır. “Erkek eli değmek” ten kasıt yatmak kalkmaksa erkek eli değmemeli elbet. Ancak bunu da abartmamak lazım, sonuçta dul kadınla da evleniyoruz.

“Eline erkek eli değmemiş kız” bir kültürdür/anlayıştır, değilse hayatta her türlüsü var; değer, değmez, yatar kalkar… Eline erkek eli değmemiş kız deyince tutucu, muhafazakâr, dahası evden dışarı çıkmamış kız anlaşılıyor.

Muhafazakârlığı bir yana da hani evden dışarı çıkmamış kız, bilmiyorum yani… Ama işte bozulmuş toplumlarda masumiyet değerli oluyor; evlenme programlarında kapalı kızlar rağbette. Hatta öyle ki normal hayatında açık giyinen bazılarının evlenme programına türban takarak gittiğini duyuyoruz.

Kapalı kızların daha ahlaklı olduğu yolunda toplumda genel bir algı var. Benim katılmadığım bir algı bu. Ama gençler böyle düşünmüyorlar ve evlenmek için eline erkek eli değmemiş kız arıyorlar.

Eline erkek eli değmemiş kız (gerçekten değmediyse) ahlaki konuda bizi ikna ediyor ama sosyal hayat konusunda tereddüt yaratıyor. Elinize erkek eli değmemesinin bedeli var: Toplum içine çıkmamak. Ancak bilmeliyiz ki namus içerideyse hayat dışarıda.

Hani bu yüzden erkeklerden uzak duruluyor ama erkekleri de tanımak lazım; çünkü sen bir erkekle evleneceksin, bilmediğin biriyle nasıl yaşayacaksın? Namuslu bir kız olayım diye evde oturarak bunu yapamazsın.

Eline erkek eli değmemek dışında “helal süt emmiş” ve “eli yüzü düzgün” de var. Ya bunları döveceksin ya, yemin ederim döveceksin! Nereden bileceğiz biz helal süt emdiğini! Eli yüzü düzgün ne demek! Beğendinse al, beğenmedinse s…ir git tövbe tövbe!

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..